woensdag, 02 september 2015 10:39

Forse uitbreiding BoereGoed Kinderboerderij - afhaalpunten

Vanaf september is er een forse uitbreiding van het aantal Kinderboerderijen die afhaalpunten voor BoereGoed buurtboxen worden. Het aantal kinderboerderij-afhaalpunten verdubbelt van 6 naar 13 locaties. Alle punten zijn in de regio Haaglanden, Rotterdam, Westland en Zoetermeer, dus het wordt voor de mensen in deze regio's makkelijk om groenten en fruit uit de buurt dichtbij te halen.

Buurtbox
De BoereGoed Buurtbox is een wekelijkse box boordevol duurzame, verse producten. De inhoud verschilt wekelijks en wordt met veel zorg samengesteld! In de box zitten minstens 3 groentemaaltijden, veel rauwkost, fruit en ... een wekelijks superfood! Het meeste wordt geteeld in de eigen Boeregoed Kassen of bij aan Boeregoed gelieerde regio telers. De BoereGoed Buurtbox is verkrijgbaar in verschillende vormen. Men kan een flexibel abonnement nemen of bestellen wanneer men daar zelf zin in heeft.

De BoereGoed buurtboxen kunnen door consumenten besteld worden via www.boeregoed.nl Bij de bestelling kan een afhaalpunt naar keuze aangegeven worden. De kinderboerderijen worden voor deze dienst gesponsord door Boeregoed, dus consumenten helpen hiermee de kinderboerderijen.

Goede combi
Deze combinatie van verantwoord voedsel, buurt afhaalpunt dichtbij en extra inkomsten past goed bij de moderne ondernemende kinderboerderij. De combinatie van de kinderboerderij als afhaalpunt voor Boeregoed Buurtboxen is tot stand gekomen via de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. Woordvoerder Pim van Adrichem is in z'n nopjes met de plezierige samenwerking. ''Het mes snijdt aan twee kanten. De kinderboerderijen krijgen hierdoor geregeld bezoek en worden ondernemender en Boeregoed is blij met een heel dicht netwerk van afhaalpunten, zodat de Buurtboxen voor een ieder in de regio makkelijk af te halen is'' aldus van Adrichem.

Boeregoed
BoereGoed is een initiatief rondom BoereGoed kassen, waarbij beoogd wordt mensen uit verschillende lagen van de lokale bevolking met elkaar in contact te brengen met als doel tijdsbesteding tot en met re-integratie in het arbeidsproces. Boeregoed is een veelzijdig initiatief waarin meerdere doelstellingen samenkomen. Het project heeft een belangrijke sociale functie voor vrijwilligers en wil tevens gezonde voeding, verantwoorde teelt, duurzame ontwikkeling en innovatie onder de aandacht brengen. Dit levert mooie resultaten.

Schermafdruk 2015 09 02 10.42.59

 

Forse uitbreiding BoereGoed Kinderboerderij - afhaalpunten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws