dinsdag, 13 juni 2017 15:10

Fotofestival Schiedam opent de deuren van de FFS Gallery

Schiedam - Op vrijdag 23 juni a.s. van 17.00 tot 20.00 uur opent Fotofestival Schiedam de deuren van de FFS Gallery aan de Hoogstraat 101B in Schiedam.

De tentoonstelling ‘Made in Taiwan' van de Britse fotograaf Jacob Burge dient als feestelijk startschot in aanloop naar het festival dat plaatsvindt tussen 12 en 22 oktober. Het festival onderzoekt dit jaar de relatie tussen fotografie en vormgeving en zal binnenkort het thema en de eerste namen gaan aankondigen.

De organisatie van het festival is onlangs overgenomen door Stichting Daguerre, dat o.a. ook Rotterdam Photo en Rotterdam Photo Talks organiseert. Het team kijkt er naar uit met iedereen te mogen kennismaken en samen te proosten op de komende editie.

Made in Taiwan
De in Japan woonachtige fotograaf Jacob Burge (1981) creëert met zijn serie ‘Made in Taiwan’ lichtelijk absurdistische maar soms ook verstilde scènes, die een beeld schetsen van het Aziatische straatleven gezien door Westerse ogen. Geïnspireerd door de eeuwenoude Japanse papierkunst-traditie combineert Burge surrealistische zwart-wit foto's met kleurrijke prints. Daarmee verkent hij de dynamiek tussen fotografie en grafische vormgeving maar ook tussen levensechtheid en illusie. Het festival is dan ook trots om de serie, die in 2017 opnieuw is vormgegeven, voor het eerst in Nederland te kunnen tonen in het kader van het festivalthema van 2017.

Jacob Burge- Made in Taiwan
23 juni - 1 september 2017
FFS Gallery, Hoogstraat 101B, Schiedam

Fotofestival Schiedam opent de deuren van de FFS Gallery

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws