vrijdag, 07 april 2017 11:26

Fotofestival Schiedams Water met rondleiding en workshop

Schiedam - Van zaterdag 15 april tot en met zondag 14 mei beleef je het fotografische verhaal van Distillers District Schiedam door de ogen van jonge opkomende en internationaal bekende fotografen. Tijdens het fotofestival Schiedams Water staat de onlosmakelijke band tussen Schiedam en de drankindustrie centraal. Het fotofestival wordt georganiseerd door Cultureel Forum Schiedam.

In het souterrain van het Stedelijk Museum Schiedam is werk te zien van Lou Muuse. Zij organiseert ook een tweedaagse workshop voor nieuwsgierige hobby-fotografen tijdens het festival.

Het werk van Yara van der Velden is te zien in het Proeflokaal van het Jenevermuseum.

Op Lange Haven 131, in de voormalige bibliotheek, hangen foto’s van Wijnanda Deroo en Stacii Samidin.

Bij Kunst en Caffe in de Monopole op de Hoogstraat een selectie historisch materiaal van Hans Pattist te zien. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

Rondleiding op vrijdag 21 april en zondag 7 mei
Wil je meer weten over fotografie, de achtergronden ervan en de geschiedenis van deze jonge kunstvorm, dan is een rondleiding interessant. De fotograaf Eric van Straaten, die naast projectmedewerker van Mooi Werk ook als docent Fotografie verbonden is aan de Willem de Kooning Academie, is de ideale verteller die je langs de tentoonstellingslocaties leidt.

Er worden rondleidingen georganiseerd op vrijdag 21 april en op zondag 7 mei van 15.00 tot 17.00 uur. Eric van Straaten start bij Mooi Werk op Hoogstraat 97. Deelname bedraagt € 5,- p.p. (incl. een drankje). Inschrijven kan via www.stichtingmooiwerk.nl

Workshop voor nieuwsgierige hobby-fotografen op 3 en 10 mei
Ben je nieuwsgierig, hou je van verhalen ontdekken en vind je het ook leuk deze met beelden te vertellen? Dan is de fotografieworkshop, die wordt georganiseerd bij het fotofestival Schiedams Water, zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?
In twee bijeenkomsten (op 3 en 10 mei) leer je van workshopdocent Lou Muuse hoe je onderwerpen vanuit nieuwsgierigheid kunt benaderen. Lou gaat – zowel in haar eigen werk als in deze workshop – uit van onderwerpen die worden gekozen vanuit nieuwsgierigheid en voorbijgaan aan de eerste associatie. Het is voor de workshop niet belangrijk om goed te kunnen fotograferen. Foto’s maken met een smartphone is namelijk ook al een prima uitgangspunt voor deelname. Het resultaat is niet het allerbelangrijkste in deze sessies, het gaat om de ontdekking van hoe je door een werkwijze die door nieuwsgierigheid gedreven wordt, tot een verdieping komt. Uiteindelijk presenteren de deelnemers aan elkaar hun resultaat.

Over de docent Lou Muuse
Het werk van workshopdocent Lou Muuse is ook in de tentoonstelling ‘Schiedams Water’ te zien. Zij pakt haar onderwerpen op vanuit een onbevangen nieuwsgierigheid en onwetendheid. Haar camera is vaak een legitimatie om een onderwerp te benaderen en om op plekken binnen te komen die voor anderen verborgen blijven. Deze workshop is dé manier om mee te kijken met een veelbelovende jonge professional!

Lou Muuse studeerde fotografie aan de Willem de Kooning academie. Voor haar afstuderen in 2015 werd haar werk genomineerd voor de Drempelprijs en won zij het ‘Best Researchproject WdKA’ waarvan later een publicatie werd gemaakt. Voor haar eindexamenwerk ontving ze de publieksprijs van het het Steenbergen Stipendium. Op dit moment rond Lou haar Master fotografie aan de St. Joost academie in Breda af.

Praktische informatie
De workshop vindt plaats op 3 en 10 mei bij Mooi Werk op Hoogstraat 97 in Schiedam. Inloop vanaf 19.30 uur, workshop van 20.00 tot 22.00 uur. Kosten: € 25.- per deelnemer.

Aanmelden voor deze workshop kan via stichting Mooi Werk, www.stichtingmooiwerk.nl
Fotofestival Schiedams Water met rondleiding en workshop

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws