donderdag, 14 juli 2016 15:29

Fotowedstrijd OMD: Fotografeer een Vlaardings icoon of symbool

Vlaardingen - De Open Monumentendag van 10 september 2016 heeft als thema “Iconen en Symbolen”. De vraag is wat de iconen en symbolen in Vlaardingen zijn. Wie van geschiedenis, architectuur, fotograferen en Vlaardingen houdt, is uitgenodigd om mee te doen aan een fotowedstrijd voor Open Momentendag 2016. Fotografeer een Vlaardings icoon of symbool en doe mee!

Symbolen en iconen zijn beelden en tekens met betekenis. In monumenten zie je ze vaak zowel binnen als buiten: denk aan ornamenten, reliëfs en schilderingen. Monumenten staan sowieso symbool voor onze cultuur, want ze zijn nauw verbonden met onze identiteit. Monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen.

De organisatie van Open Monumentendag is benieuwd welke symbolen en iconen Vlaardingers het meest fotogeniek, in het oog springend of op een andere manier bijzonder vinden.

Hoe meedoen?

Stuur vóór 14 augustus 2016 maximaal drie digitale foto’s van een Vlaardings icoon of symbool mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en een korte omschrijving/titel van de foto. De foto’s moeten worden aangeleverd in jpeg-formaat en minimaal 1 MB en maximaal 3 MB groot zijn. Wie meer wil weten over de wedstrijd en de spelregels, kan kijken op de Facebook-pagina van Open Monumentendag Vlaardingen en op www.geschiedenisvanvlaardingen.nl.

Winnaar bekend op 10 september

De jury, bestaande uit wethouder Hans Versluijs, stadsarchivaris Harm Jan Luth en fotograaf Arno Bauman, beoordeelt de inzendingen en nomineert zes foto's die naar het oordeel van de jury het meest treffend het thema verbeelden. Deze nominaties zijn tijdens Open Monumentendag te zien in café-restaurant Berlijn aan de Westhavenkade 1. De voorzitter van de jury maakt de winnaar bekend bij het openen van Open Monumentendag op zaterdag 10 september. De winnaar ontvangt een VVV-bon van honderd euro.

Binnenkort zal meer bekend worden over het programma van de Open Monumentendag in Vlaardingen.

Fotowedstrijd OMD: Fotografeer een Vlaardings icoon of symbool

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws