zaterdag, 05 november 2016 10:37

Franciscus Vlietland scoort goed in lijst AD

Schiedam - Het AD heeft een ziekenhuis Top 100 gemaakt: Het Franciscus Gasthuis staat op plek 6 (vorig jaar 11) en is daarmee -volgens deze lijst- het beste ziekenhuis uit de regio. Vlietland staat op 11 (vorig jaar 29). Het Beatrix Ziekenhuis Rivas uit Gorinchem staat op één in de AD lijst. 

Er staan overigens 12 ziekenhuizen op de lijst, waaronder Het Erasmus MC en het Oogziekenhuis Rotterdam, die geen score hebben omdat ze niet meededen.  

Het Ad schrijft over de test: 'Medicijnfouten, te veel pijn of te weinig ervaring bij cruciale operaties: er is alle reden de prestaties van ziekenhuizen te blijven meten en vergelijken.' De krant maakt regelmatig zelf het nieuws door met allerlei lijsten te komen: de haringtest, de oliebollentest en dus ook de ziekenhuistest, die nu voor de veertiende keer werd gepubliceerd. 

De AD Ziekenhuis Top 100 beoordeelt ziekenhuizen op 38 verschillende aspecten. Dit zijn thema’s op het gebied van operaties en behandelingen, de kwaliteit van verpleging en patiëntveiligheid.

Hier staat de hele test: http://www.ad.nl/redactie/ziekenhuistop100/2016/ziekenhuistop100index.html

 

Franciscus Vlietland scoort goed in lijst AD

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws