woensdag, 07 december 2016 18:49

François HaverSchmidt sluit haar deuren nu weer in 2018

Schiedam - Zorgcentrum Francois Haverschmidt zou eerst in 2017 gesloten worden. In maart van dit jaar werd gezegd dat het zorgcentrum tot zeker 2021 open zou blijven. En vandaag komt de Argos Zorggroep met de mededeling dat François HaverSchmidt in 2018 haar deuren sluit. Kunt u het nog volgen?

'Er is veel veranderd binnen de ouderenzorg' schrijft Selene Verdouw - Bun namens de Argos Zorggroep. 'De Overheid heeft besloten dat er geen vergoeding meer beschikbaar is voor cliënten met een lage zorgzwaarte indicatie. Dit betekent dat zorgaanbieders hun beddencapaciteit in de zorgcentra moeten afbouwen, ook Argos Zorggroep. Gelet op deze gedwongen afbouw van het aantal plaatsen en de beperkingen van het gebouw van François HaverSchmidt, heeft Argos Zorggroep helaas moeten besluiten om in 2018 François HaverSchmidt aan de Willem de Zwijgerlaan 35 in Schiedam te sluiten.

Argos Zorggroep begrijpt dat dit een ingrijpende beslissing is en neemt haar verantwoordelijkheid door alle bewoners, zorgwaarnemers, medewerkers en vrijwilligers zo goed mogelijk te begeleiden. Tijdens informatiebijeenkomsten zijn zij allen geïnformeerd over de beslissing om François HaverSchmidt te sluiten en de gevolgen hiervan.

De bewoners van de verpleegafdeling van François HaverSchmidt krijgen een nieuwe woonplek aangeboden in DrieMaasStede aan de Voorberghlaan 35 in Schiedam. Voor de overige bewoners zoekt Argos Zorggroep een passende nieuwe woonplek in een van haar andere huizen. Medewerkers en vrijwilligers krijgen begeleiding bij het zoeken naar een andere werkplek binnen Argos Zorggroep. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze deskundige medewerkers zich zullen blijven inzetten voor goede en verantwoorde zorg voor onze bewoners.'

Wat er na de sluiting met het pand van François HaverSchmidt gebeurt, is nog niet bekend.

François HaverSchmidt sluit haar deuren nu weer in 2018

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws