donderdag, 14 september 2017 14:23

Frank Westerman eerste gast nieuw Literair Café seizoen

Schiedam - Tijdens het eerste Literair Café van dit seizoen, op 28 september, is Frank Westerman onze gast. De met literatuurprijzen bekroonde auteur schreef verschillende boeken over diverse onderwerpen zoals Srebrenica, reisreportages en een zoektocht naar de oorsprong van een opgezette donkere man. Hij was correspondent van de Volkskrant en NRC Handelsblad in Belgrado en Moskou. Westerman wordt geïnterviewd door Han van der Horst. Vanaf dit seizoen zijn de literaire avonden op de laatste donderdag van de maand, voorheen was dat de laatste woensdag van de maand.

Frank Westerman (Emmen, 1964) studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.Als schrijver brak hij door met De graanrepubliek (1999), Ingenieurs van de ziel (2002), Ararat (2007) en Dier, bovendier (2010). Najaar 2013 verscheen Stikvallei. Zijn El Negro en ik (2004) is bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs. Met meer dan veertig vertalingen in zestien talen is Frank Westerman een van de meest succesvolle Nederlandse auteurs in het buitenland.

Bibliotheek De Korenbeurs, 28 september 2017, van 20:00 uur tot 22:00 uur. Kaarten kosten € 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam) en zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan ook. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

Literair Café
Het literair café wordt in samenwerking met het vorig jaar opgerichte 'Literair Gezelschap Schiedam' georganiseerd en vindt plaats op iedere laatste donderdag van de maand. Tijdens deze inspirerende literaire avonden kunnen de bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek, hun eigen leeservaringen delen en natuurlijk elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.
Frank Westerman eerste gast nieuw Literair Café seizoen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws