dinsdag, 04 oktober 2016 19:27

Frankelandgroep beste werkgever van Nederland!

nieuwe stadsblad

Schiedam - Met een ongekend hoge score van 8,9 is de Frankelandgroep gistermiddag uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland in 2016. ,,Met heel goede medewerkers is het niet zo moeilijk om de beste te zijn! Wij zijn heel blij en trots!’’ reageerde Ben de Koning, bestuurder van de Schiedamse zorginstelling.

In Schiewaegh aan de Nieuwe Damlaan hadden medewerkers en vrijwilligers van de Frankelandgroep zich vanmiddag verzameld. Toen de uitslag in Amsterdam bekend werd gemaakt, knalden in Schiewaegh de kurken van de champagneflessen. In de non-profit-sector mag ook de kleinere stichting Sint Jozefoord uit Nuland (Noord-Brabant) zich Beste Werkgever noemen, met een score van 8,6. In de profit-sector zijn ZLM Verzekeringen uit Goes en Vanderlande Industries uit Veghel de winnaars met scores van 8,5 en 8.

Branchewinnaars

Er zijn ook elf branchewinnaars. Bijvoorbeeld, in de groot- en detailhandel is dat Ikea, in de zakelijke dienstverlening Bouwend Nederland. In de zorg is dat uiteraard de Frankelandgroep met 1100 medewerkers en 600 vrijwilligers.
Het Beste Werkgeversonderzoek is voor de zestiende keer uitgevoerd door Effectory en Intermediair, hét carrièreplatform voor hoogopgeleiden. Aan het onderzoek namen 313 organisaties deel en in totaal beoordeelden 224.567 medewerkers hun werkgever. De medewerkers van de Frankelandgroep beoordeelden ‘tevredenheid over de werkzaamheden’ met een 9,1. De winnaars werden gisteren bekendgemaakt in Theater Amsterdam. De Beste Werkgevers scoren hoog op organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren en organisatietevredenheid.

Geheim

Effectory-oprichter Guido Heezen zegt over de geheimen van goed werkgeverschap: ,,Succesvolle organisaties scoren goed op bevlogenheid en betrokkenheid. Om dat te bewerkstelligen is het belangrijk een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan.’’ Het slaat allemaal op de Frankelandgroep, waar veel medewerkers zowel betrokken als bevlogen zijn. ,,Goed werkgeverschap draagt er aan bij dat talent binnen de organisatie optimaal wordt benut en dat talentvolle mensen worden aangetrokken.’’

Frankelandgroep beste werkgever van Nederland!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws