vrijdag, 10 maart 2017 08:21

Frankelandgroep heeft het laagste ziekteverzuim in Nederlandse zorg

Schiedam - De Frankelandgroep is gisteren in Amersfoort nummer één geworden op de Vernet Health Ranking 2016. Op deze gezaghebbende ranglijst van best presterende zorgorganisaties in Nederland scoort de Frankelandgroep het best op het gebied van ziekteverzuim, namelijk slechts 3,5 procent. Als medewerkers van de Frankelandgroep al ziek zijn, zijn ze gemiddeld een week korter ziek thuis dan zieke medewerkers van de andere zorginstellingen.

Door Kor Kegel

Het Vernet Verzuimnetwerk geeft de Frankelandgroep een zeer hoge waardering: 9,5. ,,We zijn er gewoon weer trots op,’’ appte bestuurder Ben de Koning, toen hij van zijn in Amersfoort aanwezige collega’s de uitslag vernam. De bekendmaking van de Vernet Health Ranking 2016 vond plaats op het landgoed Schothorst.

Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat de Frankelandgroep hoog scoort in de Vernet-ranglijst van laag ziekteverzuim. De Frankelandgroep herhaalt het succes van 2014, toen ze voor het eerst op de eerste plaats kwam. Bij de Frankelandgroep zijn vijf zorgcentra aangesloten, Frankeland, het Jacobs Gasthuis, Schiewaegh en Harg-Spaland in Schiedam en Vaartland in Vlaardingen, alsmede de Thuiszorg Ouderen Frankeland.

In het Nieuwe Stadsblad van woensdag 8 februari zei Vernet-directeur Marieke Schurink het zeer bijzonder te vinden, dat de Frankelandgroep zo vaak in de prijzen valt. Zo hebben alle aangesloten huizen in Schiedam en Vlaardingen het Gouden Keurmerk in de Zorg. Ook werd de Frankelandgroep het op één na meest cliëntvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis van Nederland. In december werd de Frankelandgroep uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland. Het laagste ziekteverzuim in de Nederlandse zorg is daar een bewijs van.

Frankelandgroep heeft het laagste ziekteverzuim in Nederlandse zorg

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws