donderdag, 15 juni 2017 12:54

Frankelandgroep weer Beste Werkgever?

nieuwe stadsblad

Schiedam - Met een totaalscore van 8,9 koerst de Frankelandgroep opnieuw aan op een topnotering in de verkiezing van Beste Werkgever van Nederland. In oktober vorig jaar haalde de Frankelandgroep met een zelfde score de eerste plaats. Aan de verkiezing doen honderden bedrijven en instellingen uit het hele land mee. Het zijn de personeelsleden van al die organisaties, die de doorslag geven.

Schiedam - Bij de Frankelandgroep hebben liefst 799 van de 1067 medewerkers meegedaan aan de enquĂȘte van marktleider Effectory in samenwerking met Intermediair. Dat komt neer op 75 procent. ,,Die respons is hoog en meer dan goed genoeg om de resultaten betrouwbaar te noemen. En die resultaten zijn prachtig!'' laat bestuurder Ben de Koning mede namens het directieteam weten in een rondschrijven aan de medewerkers. ,,Jullie blijken op alle onderdelen veel hoger te scoren dan het landelijk gemiddelde.''

De medewerkers gaven met elkaar een 9,2 als rapportcijfer bij de vraag of ze trots zijn op hun werk. Landelijk is dat 8,4. Een 9 geven ze voor plezier in hun werk. Landelijk is dat 8,1. Of ze hun werk zinvol vinden: een 9,1. Landelijk: een 8,6. Of ze de kans krijgen iets te presteren: een 8,5. Landelijk: een 7,2. Bij de Frankelandgroep vindt 81 procent van de medewerkers de werkdruk niet te hoog. Het landelijk gemiddelde is 54,6.

,,Ik word hier heel erg blij en trots van,'' zegt De Koning. Eerder liet hij al uit volle overtuiging weten dat de medewerkers de ruimte moeten krijgen om te groeien. Iedereen is daarbij gebaat, in het bijzonder de bewoners van de vijf huizen van de Frankelandgroep. ,,Met goede medewerkers is het niet zo moeilijk om de beste te zijn!'' zei hij toen in oktober bekend werd dat de Frankelandgroep de Beste Werkgever van Nederland is, niet alleen in de zorgsector, maar in z'n geheel. Waarschijnlijk wordt de titel Beste Werkgever van Nederland in januari 2018 toegekend.

Foto: Directieleden Roel van Tongeren, Pepita Breugem en Minke de Jong en bestuurder Ben de Koning zijn trots op hun medewerkers.

Frankelandgroep weer Beste Werkgever?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws