Frans Bauer komt naar Schiedam voor zanger Bob
vrijdag, 05 mei 2017 15:01

Frans Bauer komt naar Schiedam voor zanger Bob

nieuwe stadsblad

Schiedam - Niemand minder dan zijn grote idool en voorbeeld Frans Bauer komt optreden in Schiedam. Bob Offenberg, de Schiedamse volkszanger, heeft zijn vriend en adviseur zo ver gekregen zondag 28 mei Bobs nieuwste album uit te komen reiken. ''Het wordt een groot feest met optreden van Frans en nog eens vijf andere Nederlandstalige artiesten.''

Rond 2015 ontmoette Bob zijn idool Frans Bauer in een Brabantse studio. 'Ik heb wel een goed liedje voor je', zei Bauer spontaan tot tiener Bob die op een keerpunt in zijn zangcarrière stond.

Het voormalig kindsterretje uit Schiedam kreeg de baard in zijn keel en wilde meer lichte popmuziek maken. ''Zorg voor een eigen stijl en eigen geluid was het advies van Nederlands meest bekende volkszanger''.

Sinds die tijd is een collegiale vriendschap ontstaan en heeft Bauer regelmatig zijn hulp aangeboden bij het schrijven van teksten voor Bob Offenberg.
''Als ik een goede melodie heb, stuur ik die naar Frans op en dan krijg ik binnen een week een complete tekst terug van hem'', glundert Bob. Het liefst vrolijke en zonnige nummers, want dat is wat de Schiedamse zanger wil uitdragen.

Hitlijsten
En met succes, want met zijn nu volwassen en warme stem scoorde hij menige hit op de Nederlandstalige hitlijsten. Nu dus met zijn na tien jaar splinternieuwe CD-album waar Frans Bauer aan maar liefst zes nummers meeschreef. Zo wordt de jaren zestig hit van Los Bravos 'Black is Black' door Frans vertaald met 'Je bent té gek'.

Op het nieuwe CD-album staan niet minder dan zestien hele mooie nummers. Deels de oudere hitssingles maar ook nieuwe, vaak door Bauer geschreven, teksten. De albumpresentatie met optredens is in de 's Gravelandsepolder bij partycentrum Class Palace. Met speciale Vip-arrangementen met diner, maar ook gewone kaarten á 25 euro zijn nog -beperkt- te koop.

Driekwart
De feestzaal voor 800 bezoekers is inmiddels al voor driekwart vol. Speciaal voor zijn fans is er de actie van een gratis CD bij aankoop van twee opvolgende kaartjes. Dus dat is meer dan de moeite waard.
Naast Frans Bauer en Bob zelf treden collega-zangers op als Django Wagner, Ray Benjamin en Jan van Est. Na het zondagmiddagconcert is er een afterparty bij café 't Anker op de Hoogstraat waar 'onze' Bob al vaker zong en wat inmiddels zijn homebase is geworden.
Voor de fans van Bob wordt mei dus een bijzonder goede maand.
En wie dat nog niet was, gaat het wellicht worden na dit speciale Schiedamse (meezing)concert.

Frans Bauer komt naar Schiedam voor zanger Bob

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws