zondag, 27 september 2015 20:07

Furieade Maassluis 2015

Vrijdag 2 oktober

Rond 19.15 uur komt de naamgever van de Furieade de Binnenhaven binnenvaren. Rond dit binnenvaren zal ook dit jaar weer een iets spectaculairs plaatshebben.

Burgemeester Koos Karssen zal om 19.30 uur de 36ste Furieade officieel openen. Voor de burgemeester zal dit één van zijn laatste handelingen zijn voordat hij met pensioen gaat.

Hierna komt de lampionnenoptocht op gaan, die door de Binnenstad en langs de Haven zal gaan. Bij ziijn huis neemt burgemeester Koos Karssen de aubade af. Om 21.15 uur zal de vrijdagavond officieel worden afgesloten met een vuurwerk dat wordt ontstoken in de Noordgeer. Daarna is het flaneren langs de Haven en door de Binnenstad en is het een gezellige boel bij de horeca.

Voor wie nog verder vermaakt wil worden is er aan de Zuidvliet een avondbraderie en aan de P.C. Hooftlaan gaat de kermis nog tot 23.00 uur door.

Zaterdag 3 oktober

Om 10.00 uur klinkt de stoomfluit van de Furie en starten alle activiteiten. De vele schepen in de Binnenhaven en in de Noordvliet liggen er prachtig en zijn het bezoeken waard. Er zijn verschillende demonstratie en in de tuin van de Vliet is de scouting te bezoeken en kunnen kinderen van alles doen.

Op verschillende punten op het parcours treden artiesten op, Er kan rondgevaren worden in de Haven en voor kinderen is er de mogelijkheid om zelf aan het roer te staan. Nieuw dit jaar is een heuze zomerijsbaan waarop geschaatst kan worden. Er is veel te zien en te doen. Totdat om 17.00 uur weer de stoomfluit gaat en de 36ste Furieade weer ten einde is. Alleen de kermis gaat nog tot 23.00 uur door aan de P.C. Hooftlaan.

Furieade Maassluis 2015

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws