maandag, 16 mei 2016 20:34

G1000 plannen: samen bouwen aan de stad

Schiedam - Een zeepkist, veel enthousiasme, saamhorigheid, een spatje regen maar voornamelijk zon. Dat waren de ingrediënten van de presentatiemiddag van de initiatieven van de G1000Schiedam werkgroepen afgelopen zaterdag. Niet eerder werden de plannen op deze manier openbaar gemaakt. De werkgroepen komen voort uit de eerste Schiedamse G1000-Burgertop die op 27 februari jl. in de Margriethal plaatsvond.

Met molen De Kameel als decor presenteerden diverse werkgroepen van de G1000Schiedam zich zaterdag tijdens Nationale Molendag. Tientallen geïnteresseerden luisterden en praatten mee over de plannen voor de stad die gedeeld werden.

Alle aanwezigen ontvingen een eerste versie van De Voorzet, een handzaam boekje met alle uitgewerkte initiatieven. Hij is te downloaden via g1000schiedam.nl Resultaten.

Samen bouwen aan de stad

Een greep uit de plannen die gepresenteerd werden:
-Zorgen dat Schiedam in een positiever daglicht komt. Zowel binnen de stad (bij de inwoners) als daarbuiten (toerisme).
-Creëer een fysieke plek waar Schiedammers hun wensen kunnen uiten en ook tot uitvoering kunnen brengen, inclusief een ‘give as you can’- horeca voorziening
-Geef jongeren (7-18 jaar) een werkplaats: de Knalpot Akkademie, waar kinderen kunnen spelen, bouwen en kind kunnen zijn.

Een van de sprekers was naar eigen zeggen nooit echt heel positief over Schiedam. Na deelname aan de burgertop 27 februari jl. en een ontspannende vakantie zag én besefte hij dat “Schiedam wel degelijk ‘iets’ is en nog méér kan worden. Als we positief zijn en dit ook delen, erover communiceren, ideeën samen brengen en samen de schouders eronder zetten dan wordt het echt wel wat. Kom op: wees trots en maak iets mooiers van je eigen stad”, aldus de eerlijke en enthousiaste presentator.

Meedoen!

Er gebeurt al veel in Schiedam. Heb jij ook een idee, meld je initiatieven en haak aan. Samen kunnen we meer bereiken dan iedereen voor zich. De eerstvolgende G1000-meeting is op woensdagavond 1 juni in de Erker. Bijwonen? Meld je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

G1000 plannen: samen bouwen aan de stad

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws