zaterdag, 25 maart 2017 12:00

Gaat Earth Hour aan Schiedam voorbij?

Schiedam - De gemeente Schiedam pakt de laatste tijd flink uit met het thema duurzaamheid. De stad deed wel mee met de Warmetruiendag. Maar als je zoekt op Earth Hour op de gemeentelijke actiepagina Schiedamduurzaam.nl dan krijg je '0 resultaten gevonden voor 'Earth Hour''. 

Het is nu toch juist een uitgelezen moment zijn om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Vanavond wordt met Earth Hour voor de tiende keer wereldwijd aandacht gevraagd voor het milieu. Zie de video van het WNF: https://popuptv.nl/video/earth-hour-video-wnf

Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld een uur het licht uit. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. Behalve de duurzame gemeente Schiedam?

Klimaatverandering
Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, smelt de Noordpool, stijgt de zeespiegel en verliezen koraalriffen hun kleur. Leefgebieden van dieren zoals de ijsbeer en de zeeschildpad worden aangetast.

Verandering is mogelijk
De manier waarop wij leven heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zorgen ervoor dat het klimaat verandert. Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. We moeten op grote schaal overschakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moeten we ontbossing aanpakken. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Daarom strijdt WNF voor verantwoord bosbeheer.

Laat zien dat je de aarde belangrijk vindt
Door mee te doen met Earth Hour laat je zien dat je de aarde belangrijk vindt. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Het begint bij onszelf!

Gaat Earth Hour aan Schiedam voorbij?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws