maandag, 08 juni 2015 16:05

Gaslek in Schiedam Woudhoek

mediatv

18:00 uur: Maandagmiddag zijn een tweetal woningen ontruimd na een gaslek aan de Gildeweg in Schiedam. Er waren werkzaamheden bij het plaatsen van een schutting toen één van de palen de bewuste gasleiding raakte. Een flinke gaslekkage was het gevolg. Betrokkenen alarmeerden meteen de hulpdiensten die met spoed ter plaatse kwamen. Een grote afzetting in de wijk werd gevormd en een tweetal woningen werd ontruimd.

Netbeheerder Stedin heeft de leiding aan twee zijden opgegraven en afgedicht. Hierdoor was het gevaar geweken. Na circa 2 uur was de situatie onder controle en konden de afzettingen worden verwijderd.

16:00 uur: Vanwege een gaslek is een deel van de Gildeweg in Schiedam afgezet, zo meldt RijnmondVeilig.nl
16:30 uur: De gemeente Schiedam meldt zojuist: "Bij een woning aan de Glazenierstraat in Woudhoek is maandagmiddag bij werkzaamheden een hoofdgasleiding beschadigd geraakt."

In verband met het gas dat daardoor vrijkomt, zijn twee woningen ontruimd. De bewoners van een aantal andere woningen in de omgeving waren op dat moment niet thuis, maar kunnen tot het lek is gedicht niet naar hun huizen. Netbeheerder Stedin laat de gasleiding repareren. Naar verwachting duurt het tot het begin van de avond voor de leiding is hersteld en iedereen weer naar huis kan.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws