maandag, 01 februari 2016 08:33

Gedeputeerde bezoekt Vlaardingen in teken van Slag bij Vlaardingen

Gedeputeerde Rik Janssen bracht onlangs een werkbezoek aan de gemeente Vlaardingen. De aanleiding van het bezoek was dat het in 2018 duizend jaar geleden is dat de Slag bij Vlaardingen plaatsvond en daarmee het ontstaan van Holland gevierd gaat worden. In 2018 wordt de Slag nagespeeld.

De provincie ziet in de Slag bij Vlaardingen aanleiding om ook aandacht te vragen voor het Ontstaan van Holland. In december 2015 hebben Provinciale Staten het thema Ontstaan van Holland opgenomen in de provinciale onderzoeksagenda archeologie 2016-2020. Om juist aan deze gebeurtenis meer aandacht te geven gaat in 2016 een 4-jarig historisch en archeologisch project van start waarin de provincie samen met een aantal gemeenten de periode van Graaf Dirk III en zijn opvolgers beter in kaart gaat brengen.

Warm lopen

De gemeente Vlaardingen en de Stichting Slag bij Vlaardingen lopen zich al flink warm voor de viering in 2018. Burgemeester Bert Blase heeft de gedeputeerde samen met wethouders Arnout Hoekstra en Hans Versluijs een beeld gegeven van de betekenis van de Slag bij Vlaardingen. Hierover zijn presentaties gegeven en is een bezoek aan het Museum Vlaardingen gebracht.

Meer informatie over de Slag bij Vlaardingen vindt u op www.facebook.com/slagbijvlaardingen.

Gedeputeerde bezoekt Vlaardingen in teken van Slag bij Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws