maandag, 11 januari 2016 09:06

Gedichtendag in de Bibliotheek Schiedam

De Poëzieweek van Nederland en Vlaanderen wordt op zaterdag 30 januari 2016 van 13.45 tot 16.00 uur gevierd in de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs.

VluchtelingenWerk Maasdelta locatie Schiedam, stichting Zona Franca en de Bibliotheek Schiedam hebben hun krachten gebundeld in het programma “Ode aan een mooie herinnering”. Een kleurrijke poëziemiddag waarin, Schiedammers met verschillende culturele achtergronden, hun dierbare herinneringen aan hun moederland presenteren, zowel in eigen taal als in het Nederlands.

Het programma bestaat uit voordrachten van gedichten van vluchtelingen en migranten woonachtig in Schiedam en omgeving en de sprankelende Flamenco muziek van Primos del Norte. Met hun explosieve ritmische expressiviteit en het prachtige ontroerende stemgeluid van Erminia Fernández Córdoba vullen zij het programma op sfeervolle wijze aan.

“Ode aan een mooie herinnering” zoekt in de bagage van Schiedammers met verschillende culturele achtergronden naar de parels van hun taal en cultuur. Deze parels wil men graag met alle geïnteresseerden in wereldpoëzie delen.

De toegang is gratis. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is wenselijk, gezien het beperkte aantal plaatsen. Aanvang programma om 13.45 uur. Meer informatie over het programma kunt u vinden in de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl.

Gedichtendag in de Bibliotheek Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws