maandag, 19 januari 2015 15:10

Gedichtendag in de Bibliotheek Schiedam - i.s.m. VluchtelingenWerk Maasdelta

De 3e Poëzieweek van Nederland en Vlaanderen wordt op zaterdag 31 januari 2015van 13.45 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1.

VluchtelingenWerk Maasdelta locatie Schiedam, stichting Zona Franca en de Bibliotheek Schiedam hebben hun krachten gebundeld in het programma "Verborgen Gedichten". Een kleurrijke poëziemiddag waarin, Schiedammers met verschillende culturele achtergronden, hun lievelingsgedicht presenteren, zowel in eigen taal als in het Nederlands.

Het programma van deze jubileum editie - vijf jaar Verborgen gedichten - bestaat uit een boekpresentatie van het boek "Dichters uit Delfshaven", muziek en voordrachten van vluchtelingen en migranten woonachtig in Schiedam en omgeving. Singer-songwriter Delouise (Wies Peeters) sluit de middag af met haar oprechte en trefzekere songteksten en authentiek geluid.

Verborgen Gedichten zoekt in de bagage van Schiedammers met verschillende culturele achtergronden naar de parels van hun taal en cultuur. Deze parels wil men graag met alle geïnteresseerden in wereldpoëzie delen.

De toegang is gratis. Inloop vanaf 13.45 uur. Meer informatie over het programma kunt u vinden in de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl 

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws