woensdag, 09 augustus 2017 08:33

Geen Winterland in 2017?

Schiedam - Of er een editie 2017 komt van het populaire schaats- en sfeerevenement Winterland Schiedam valt zeer te betwijfelen.

Vorig jaar moest Winterland uitwijken naar het Bachplein in Schiedam Noord. De jaren daarvoor stond het populaire evenement op het Stadserf. Beide locaties lijken dit jaar af te vallen. En van een eventuele andere locatie is bij de organiserende Stichting Winterland Schiedam nog niets bekend, vertelt René Duursma, de directeur van de Duursma Groep. De Duursma Groep organiseert overal in het land Winterland en andere evenementen. 'Zijn er nog meer reële locaties beschikbaar of houdt het hiermee gewoon op?' vroeg Duursma recent aan de gemeente Schiedam.

Stadserf
Op het Stadserf stond de schaatsbaan dicht tegen de bebouwing aan en omdat Winterland in de loop der jaren een steeds groter evenement werd, mocht het niet meer op het Stadserf gehouden worden. Bovendien was er 'al enkele jaren vanuit de Veiligheidsregio sprake van toenemende zorg in verband met de brandveiligheid. Voor zowel de gemeente als de organisator geldt dat de veiligheid van bezoekers en omwonenden voor alles gaat.' aldus de gemeente vorig jaar.

Bachplein
De komende tijd wordt begonnen met de sloop van de voormalige bibliotheek aan het Bachplein. De gemeente heeft daar haast mee want de sloopvergunning verloopt binnenkort. Daardoor wordt er nu niet geïnvesteerd in een vaste stroomvoorziening op het Bachplein, Zonder faciliteiten als stroom en Internet kan Winterland op die locatie niet doorgaan.

Geen nieuws
Een woordvoerder van de gemeente laat aan PopUpTv weten dat er nog 'geen nieuws is' over Winterland 'en ook nog niet over de locatie'. 

Winterevenement
Volgens René Duursma gaat de gemeente een aanbesteding houden voor 'een winterevenement'. 'Maar op basis van wat wij hebben gezien en geconstateerd met de daarbij geschetste financiële bijdrage vanuit de gemeente en de binnenstad kan ik bevestigen dat de Duursma Groep geen interesse heeft'. René Duursma stelt verder dat 'hij met zekerheid kan bevestigen dat de exploitatie van een dergelijk winterevenement op die locatie met de eerder genoemde subsidiebijdrage nooit een positief resultaat zal kunnen opleveren'.  Hij noemt iedere gemeentelijk inspanning/investering zelfs 'onverantwoord'.

 

 

 

Geen Winterland in 2017?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws