maandag, 24 juli 2017 20:19

Gemeente: drugsoverlast melden helpt

Schiedam - PopUpTv heeft de gemeente Schiedam om een reactie gevraagd op de CBS cijfers waaruit blijkt dat de stad in de top 3 staat wat betreft het door de inwoners waarnemen dat er drugs gebruikt of verhandeld werden. 

Volgens de gemeente neemt de overlast, in tegenstelling tot veel andere steden, wel af. 'Schiedam heeft net als bijvoorbeeld Rotterdam te maken met grootstedelijke problematiek. Dat weten we en daar zetten we flink op in via twee sporen.' aldus de woordvoerder. 
'
Aan de ene kant zijn we al enkele jaren heel actief in bijvoorbeeld de aanpak van hennepkwekerijen. Dat doen we door de hele stad. Die aanpak is dus heel zichtbaar.

Aan de andere kant steken we er ook veel energie in om onze inwoners bewust te maken van de aanwezigheid van deze vorm van criminaliteit en we stimuleren de meldingsbereidheid. Zo kunnen we de criminaliteit beter aanpakken én we ontmoedigen mensen om in Schiedam over de schreef te gaan.'

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat die aanpak zijn vruchten afwerpt. De CBS-cijfers laten zien dat de bewustheid bij onze inwoners is toegenomen. In hetzelfde onderzoek zien we echter ook dat er minder Schiedammers veel overlast ervaren van drugsgebruik.

Op onze vraag of cameratoezicht op de parkeerplaats van het Beatrixpark en de Maaboulevard een oplossing zou kunnen zijn antwoord de gemeente dat cameratoezicht een uiterste middel is, in dit geval wellicht te zwaar, tenzij er echt veel overlast door drugsdealers veroorzaakt zou worden, De inwoners kunnen helpen om drugsoverlast te bestrijden door vooral melding te maken. 

Gemeente: drugsoverlast melden helpt

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws