maandag, 29 september 2014 08:48

Gemeente enthousiast over burgerparticipatie Schrijversbuurt

Donderdagavond 18 september organiseerde het projectteam Schrijversbuurt in samenwerking met de Bewonersvereniging Schiedam West (BVSW) een ideeënmarkt voor bewoners van de wijk. De opkomst was groot, de sfeer uitgesproken positief en het resultaat boven verwachting.
De ideeënmarkt

De ideeënmarkt bestond uit verschillende kramen, waaronder Verkeer, Afval & Reiniging. Er was ook een kraam van de BVSW en van Stichting Welzijn Schiedam.

Bij de kramen konden bewoners praten met ambtenaren van de betreffende vakafdelingen. Zij konden vragen stellen over de openbare ruimte, knelpunten bespreken en als belangrijkste: ideeën aandragen voor de nieuwe inrichting van de Schrijversbuurt.

En dat gebeurde... Circa 150 ideeën en wensen werden ter plekke ingeleverd. Een prachtig resultaat! De ideeën worden zo veel als mogelijk gebruikt als bouwstenen bij het maken van het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Schrijversbuurt.
En nu verder...

Ook na de ideeënmarkt komen er nog wensen en suggesties binnen. Ideeën zijn altijd welkom. Geïnteresseerden die zitting willen hebben in een onderwerpspecifieke werkgroep (zoals eerdergenoemde onderwerpen) kunnen zich nog tot 31 oktober 2014 opgeven bij het projectteam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze groepen gaan samen met het projectteam de ideeën bespreken en bekijken hoe die passen binnen bijvoorbeeld de wettelijke kaders/richtlijnen.

Na verwerking worden alle bewoners van de Schrijversbuurt weer via een brief uitgenodigd voor een bijeenkomst. Hopelijk zien wij u dan opnieuw! Tot die tijd kunt u actuele informatie over het project vinden op de webpagina www.schiedam.nl/schrijversbuurt.

Bedankt voor ieders enthousiasme en ideeën, wij kijken terug op een geslaagde eerste stap.

Samen maken we de Schrijversbuurt!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws