Gemeente Maassluis boos op Varend Corso
woensdag, 18 januari 2017 08:47

Gemeente Maassluis boos op Varend Corso

Maassluis - Het gemeentebestuur van Maassluis is boos op de organisatie van het evenement Varend Corso. Het Maassluise college van B&W vindt het onbegrijpelijk dat het Varend Corso voor minstens twee jaar Maassluis niet zal aandoen, ondanks een indringend gesprek van burgemeester Haan met het bestuur van het Varend Corso. Een jarenlange traditie dreigt nu te worden doorbroken.

'Maassluis kan en mag dit jaar niet ontbreken in de route, het Varend Corso zou niet meer compleet zijn.' aldus B&W. 'Het Varend Corso zou zich ernstig tekort doen als het publiek de kans wordt ontnomen om in Maassluis te genieten van dit prachtige spektakel.

Maassluis heeft een prachtige historische binnenstad met haar vlieten en vele monumenten: een schitterend decor voor de boten die elk jaar meedoen aan het Varend Corso. Elk jaar staan er dan ook duizenden mensen in Maassluis langs de vlieten en vaarten om de deelnemers van harte toe te juichen.

Maassluis is ook de stad die al jarenlang een trouwe supporter is van het Varend Corso, zowel financieel als met een eigen boot. Bij de afgelopen editie won de gemeente Maassluis met haar zeilende Westlander de eerste prijs met ‘de pakjesboot van Sinterklaas’. Met het Meezingspektakel heeft Maassluis bovendien het grootste ‘walevenement’ van het Varend Corso in huis: het Meezingspektakel dat eveneens duizenden mensen trekt. Vorig jaar was het een prachtige belevenis om al die mensen te zien meezingen met de Tranentrekkers uit Hoek van Holland, de Vlaardingse Smarties en het Waterwegkoor uit Maassluis.'

Gemeente Maassluis boos op Varend Corso

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws