vrijdag, 10 maart 2017 16:35

Gemeente Schiedam maakt zich hard voor behoud Intercity treinen Schiedam Centrum

Schiedam - Als het aan de gemeente Schiedam ligt, blijven de intercity treinen op Schiedam Centrum stoppen. Dat zegt raadslid Katinka de Roveraadslid Katinka de Rover van GroenLinks. “In de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de samenwerking van 23 gemeenten die werken aan een betere bereikbaarheid, hebben wij dit onderwerp bovenaan de prioriteitenlijst laten zetten."

"Wij zijn uiteraard vóór uitbreiding van het spoor, en tegen uitbreiding van wegen.” Wel zegt ze dat staatssecretaris Dijksma vrij stellig is geweest in haar beslissing om de intercity’s te schrappen. “Het wordt dus nog hele uitdaging om voor de spoorplannen te gaan liggen. Laten we hopen dat de verkiezingen gunstig uitpakken en dat een eventuele andere staatssecretaris wel in ons voordeel denkt.”

Liever met de trein en niet in de file
Inwoonster Monique Speelman uit Schiedam maakte zich zorgen toen ze bericht in het Nieuwe Stadsblad las een aantal weken geleden en heeft raadslid De Rover zelf om uitleg gevraagd. “Ik was erg verbaasd en teleurgesteld over het bericht, vooral omdat het lijkt alsof de beslissing al genomen is. Ik vind het belangrijk om zo duurzaam mogelijk te leven. Voor mijn werk als freelancer reis ik daarom met de trein. Voor een aantal opdrachtgevers reis ik in noordelijke richting. Met de trein kun je vanaf Schiedam binnen een uur in Amsterdam zijn. En je kunt werken in de trein. Heel fijn en heel efficiënt. Moet ik nou straks eerst naar Rotterdam, voor een rechtstreekse verbinding de andere kant op? Hoe duurzaam en efficiënt is dat dan?”

Duimen omhoog voor het OV
“Ik kon niks vinden over bezwaren of petities”, aldus de bezorgde treinreizigster. “Ben ik de enige die zich hierover uitspreekt? En ik las nergens iets over de reactie van de gemeente op dit bericht. Ik ben dus blij om te horen dat de gemeente zich inspant en interesseert voor de 19000 reizigers die dagelijks in- of uitstappen op station Schiedam Centrum. Dat geeft enigszins een goed gevoel. Hoewel ik me afvraag welke partijen nou echt voor het behoud van natuur gaan, en toch niet de economie voorop stellen. De verleiding om te kiezen voor meer auto’s op de weg blijft voor een aantal partijen groot, en hoeveel invloed kun je daar op uitoefenen?”

Gemeente Schiedam maakt zich hard voor behoud Intercity treinen Schiedam Centrum

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws