maandag, 14 november 2016 13:19

Gemeente Schiedam ontvangt erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever

Schiedam - Woensdag 9 november nam wethouder Mario Stam de erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever in ontvangst. Een erkenning die de Stichting Werk & Mantelzorg geeft aan organisaties die goed bezig zijn met het thema werk en mantelzorg.

Aandacht voor mantelzorg op het werk wordt steeds belangrijker. Volgens de laatste cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau is ruim 1 op de 6 werknemers ook mantelzorger. Als mantelzorg op de werkvloer bespreekbaar is, lukt het medewerkers beter om de zorg voor een naaste te combineren met werk. Dat resulteert in tevreden en betrokken werknemers en helpt werkgevers (‘grijs’) ziekteverzuim en uitval te voorkomen.

Aandacht voor werkende mantelzorger

Samen met Minters Mantelzorg en Stichting Werk & Mantelzorg stimuleert gemeente Schiedam werkgevers om aan hun mantelzorgers te denken. Schiedam wil op deze manier meer aandacht vragen voor de werkende mantelzorger en hoopt dat meer bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. Naast de gemeente Schiedam ontvingen ook de volgende organisaties de erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever: Minters, Cedrah, St. Elckerlyc, Philadelphia en Zonnehuisgroep Vlaardingen.

Gemeente Schiedam ontvangt erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws