donderdag, 09 maart 2017 14:58

Gemeente Schiedam zet weer het mobiele stembureau in

Schiedam - Op woensdag 15 maart worden de verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden. Op die dag openen in Schiedam om half acht ‘s ochtends 31 stembureaus de deuren. Daarnaast is er een mobiel stembureau, dat verschillende plaatsen in de stad aandoet. ’s Avonds is er in het Stadskantoor een inloopavond, waar belangstellenden de Schiedamse resultaten van de verkiezingen kunnen volgen.

Verspreid over de stad worden op 15 maart 31 stembureaus ingericht. Schiedamse kiezers mogen zelf weten bij welk stembureau zij hun stem uitbrengen. De stembureaus zijn open van half acht ’s ochtends tot negen uur ’s avonds. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden.
Om het nog makkelijker te maken om te stemmen, zet de gemeente Schiedam ook dit jaar weer een mobiel stembureau in. Dat doet in de loop van de dag vijf locaties aan.
07.30 – 09.00 Welnesscluster, Schiedamseweg hoek Groenoordstraat
09.45 – 11.30 Slimme Watering, parkeerplaats
12.15 – 13.30 Vijfsluizen
14.15 – 16.15 Metrostation Troelstralaan
17.00 – 21.00 Malmö

Inloopavond
Als op 15 maart om 21.00 uur de stembureaus sluiten, begint het tellen van de stemmen. Wie het verloop van de uitslag wil volgen, is vanaf 21.00 uur welkom in de Cornelis Hagazaal van het Stadskantoor. De zaal is open tot uiterlijk middernacht.

Stempas kwijt of beschadigd
Alle kiesgerechtigden hebben op 23 februari per post hun stempas ontvangen. Wie zijn of haar stempas kwijt is, kan een vervangende stempas aanvragen. Dat kan persoonlijk nog tot uiterlijk dinsdag 14 maart 2017 12.00 uur door langs te komen bij de centrale balie van het Stadskantoor aan het Stadserf. Het is niet nodig hiervoor een afspraak te maken.

Volmacht
Wie niet zelf naar het stembureau kan komen op 15 maart, kan een andere Schiedamse kiezer voor zich laten stemmen. Het eenvoudigst is het om op de achterkant van de stempas iemand te machtigen. De kiezer die wordt gemachtigd mag maximaal twee volmachten aannemen. Op www.schiedam.nl/verkiezingen staat precies hoe dit moet.

Legitimatie niet vergeten
Iedereen die zijn stem uitbrengt moet zich kunnen legitimeren. Dat kan met een Nederlands paspoort, een Nederlandse identiteitskaart of een Nederlands rijbewijs.
Gemeente Schiedam zet weer het mobiele stembureau in

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws