dinsdag, 19 april 2016 22:06

Gemeente Vlaardingen mantelzorgvriendelijk

Vlaardingen - De landelijke Stichting Werk&Mantelzorg heeft de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ aan de gemeente toegekend als blijk van waardering voor het mantelzorgvriendelijke personeelsbeleid

Mantelzorgers zijn van grote waarde voor de gemeenschap. Eén op de zes werknemers combineert een betaalde baan met mantelzorgtaken. Aandacht op de werkvloer voor de combinatie van zorg en werken draagt eraan bij dat mantelzorgers gezond en productief blijven en met meer energie naar hun werk gaan. De gemeente Vlaardingen heeft onlangs als werkgever de erkenning gekregen ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Mantelzorg is zorg die familieleden, vrienden, kennissen en buren leveren aan chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden. Langdurige zorg die onbetaald is en meer dan 8 uur per week in beslag neemt. De landelijke Stichting Werk&Mantelzorg heeft de erkenning aan de gemeente toegekend als blijk van waardering voor het mantelzorgvriendelijke personeelsbeleid. Uit onderzoek blijkt dat de gemeente binnen de organisatie een klimaat heeft waarin het onderwerp bespreekbaar is. Leidinggevenden en mantelzorgers hebben met elkaar afstemming hierover en naast verlofregelingen zijn er mogelijkheden voor maatwerkoplossingen om werk en zorgtaken te combineren. Wethouder Cees Oosterom: “Mantelzorg is een maatschappelijke ontwikkeling die steeds belangrijker wordt om de zorg goed en betaalbaar te houden. De zorg kan verschillen. De ene mantelzorger verzorgt een vader of moeder die dementeert, een ander geeft extra zorg aan een gehandicapt kind. Voor veel mensen is het verzorgen van een dierbare vanzelfsprekend, maar het kan emotioneel én lichamelijk zwaar zijn. Om de werk-privébalans goed te houden van mantelzorgers is het belangrijk dat dit een onderwerp is dat bespreekbaar is voor alle werkgevers en mantelzorgers. Als gemeentelijke organisatie vind ik het belangrijk dat we daarom zelf ook het goede voorbeeld geven en ik hoop dat er nog veel bedrijven in Vlaardingen volgen. Zo dragen we samen bij dat de mantelzorgers gezond, vitaal en productief blijven en met plezier naar hun werk gaan.”

Mantelzorgers in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam kunnen voor gratis voorlichting, advies, cursussen en ondersteuning terecht bij Minters Mantelzorg. Meer informatie: telefoonnummer (010) 435 1022 of www.mintersmantelzorg.nl. Wilt u als bedrijf aan de slag met een mantelzorgvriendelijk beleid? Minters Mantelzorg biedt kosteloos ondersteuning en advies. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanet van Lieshout, projectleider ‘werk en mantelzorg’ via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gemeente Vlaardingen mantelzorgvriendelijk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws