donderdag, 29 januari 2015 16:05

Gemeente voorkomt nieuwe plakoorlog met Trotters

Op 18 maart worden er verkiezingen gehouden. Niet alleen kunnen Schiedammers naar de stembus om de leden voor Provinciale Staten in Zuid-Holland te kiezen, maar ook de leden voor het Hoogheemraadschap Delfland. In plaats van de traditionele houten verkiezingsborden plaatst de gemeente Schiedam deze keer moderne 'trotters', waarop alle deelnemende partijen zich kunnen voorstellen.

Sinds jaar en dag werden in verkiezingstijd op verschillende punten in de stad houten borden geplaatst, waarop politieke partijen hun posters konden plakken. Vaak gaf dit een rommelige aanblik, doordat veel verschillende formaten posters werden gebruikt. Omdat op 18 maart twee verkiezingen tegelijk worden gehouden, zouden de borden niet voldoende ruimte bieden voor alle partijen. Daarom zet de gemeente Schiedam nu zogenaamde 'trotters' in. Dit zijn mobiele verkiezingsborden, die zijn opgebouwd uit een afgewerkte betonnen voet, een zuil en een in hoogte verstelbare dubbelzijdige beelddrager.

Een kant van de trotters wordt gebruikt voor de Provinciale Staten-verkiezingen, de andere kant voor de waterschapsverkiezingen. Deze borden, die worden geplaatst op tien strategische plekken verspreid over de stad, vallen goed op, zien er verzorgd uit en bieden alle partijen evenveel ruimte. Doordat partijen niet meer zelf hoeven te plakken, wordt ook een 'plakoorlog' voorkomen. De trotters zullen worden geplaatst in de week van 17 februari.

Foto: trotter.eu

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws