donderdag, 31 maart 2016 19:18

Gemeente wil meer inkopen bij Schiedamse ondernemers

nieuwe stadsblad

De gemeente Schiedam koopt per jaar voor circa 81,2 miljoen in aan materialen, producten en diensten. Ongeveer een derde van dat bedrag komt terecht bij lokale en regionale leveranciers. Dat is landelijk gezien een behoorlijk percentage. Maar als het aan wethouder Stam ligt, wordt dat nóg meer!

‘‘Het is heel goed voor onze lokale economie als we zoveel mogelijk investeren in onze eigen ondernemers,” stelt wethouder Stam vanuit zijn portefeuille Bedrijfsvoering. Daarom nodigt hij op 19 mei circa 2.000 Schiedamse ondernemers uit in de foyer van het Theater aan de Schie. Hij wil daar een gedegen uitleg geven over het nieuwe gemeentelijke inkoopbeleid en de nieuwe Aanbestedingswet.

Platform

Binnen de gemeente wordt al meer dan een half jaar hard gewerkt aan een nieuw inkoopbeleid. Tal van ambtenaren worden nu getraind om Schiedamse ondernemers zo goed mogelijk te helpen om voor opdrachten in aanmerking te komen. Wethouder Stam benadrukt dat de nieuwe Aanbestedingswet meer kansen biedt voor de lokale mkb’ers: ‘‘Zo zijn de omzet- en referentie-eisen waar veel ondernemers tegenaan hikten, zo goed als verdwenen. Daarnaast willen we lokale bedrijven en zzp’ers een platform bieden om meer te profiteren van het Schiedamse inkoopbeleid. We willen ze informeren over de wettelijke voorschriften. En van de ondernemers willen we graag horen wat wij het beste bij hen kunnen inkopen. We willen elkaar de komende tijd goed leren kennen. De aftrap is op 19 mei, daarna volgen informatieavonden voor wederzijdse uitwisseling.”

Ervaringsdeskundigen

Medewerkers uit de Inkoopcommunity en van Economische Zaken werken aan een inspirerende mkb Inkoopdag op 19 mei. Wethouder Stam licht het beleid toe. Ervaringsdeskundigen uit steden waar al op een nieuwe wijze wordt gewerkt met aanbestedingen, vertellen hun ervaringen. Een aantal Schiedamse ondernemers is gevraagd hun ervaringen met de gemeente publiekelijk te delen. En er is voldoende tijd ingeruimd voor vragen van de aanwezige ondernemers.

Leveranciersdagen

De bijeenkomst op 19 mei vormt de opmaat naar leveranciersdagen die in het najaar van 2016 plaatsvinden. Wie als ondernemer graag deel wil nemen aan de mkb Inkoopdag, kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door: Janet van Huisstede

Gemeente wil meer inkopen bij Schiedamse ondernemers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws