dinsdag, 01 september 2015 13:40

Gemeentesite Schiedam in nieuw jasje

De website van de gemeente Schiedam is vernieuwd. Het lijkt nu op het eerste gezicht op een zoekmachine. 'Waar bent u naar op zoek?' prijkt pontificaal bovenaan de pagina.
De gemeente heeft met nieuwe site vooral willen inspelen op het toenemende mobiele gebruik. 
Foto 01 09 15 13 53 53Als je op je smartphone schiedam.nl bezoekt dan word je in ieder geval vriendelijk welkom geheten.

De gemeente introduceert het splinternieuwe design met een persbericht in de oeroude wist-u-dat opmaak. Die opmaak wordt vaak gebruikt in verenigingsblaadjes...

Wist u bijvoorbeeld dat:
- 40% van onze bezoekers onze website binnenkomt via mobiel/tablet en steeds meer pagina's verschijnen in een mobiele versie?
- u nu in het rode blok op de homepage de topproducten en -diensten terug vindt van waar bezoekers naar op zoek zijn?
- er steeds vaker (en met steeds meer succes) gebruik gemaakt wordt van de zoekmachine?
- u nu de laatste foto's van het Instagram-account van de gemeente Schiedam op de homepage ziet staan en u gelijk ook kunt doorklikken naar andere social mediakanalen?
- u nu typisch Schiedamse foto's ziet zodra u de website opent?u makkelijk op de hoogte blijft van het laatste nieuws en wat er op de agenda staat, door op de homepage te kijken (of ons te volgen via Twitter!)?
- op de pagina's over de producten en diensten de belangrijkste informatie bovenaan staat?

En dat...

- we jaarlijks een onderzoek doen waarbij 6 Schiedammers de website een dag lang testen?
- we bij de gemeente Schiedam continu de digitale dienstverlening proberen te verbeteren?
- we dit jaar mee doen aan de Digitale Steden Competitie, waarbij we strijden tegen andere gemeenten om de beste digitale dienstverlening?

...we natuurlijk graag nog meer verbetertips ontvangen via het contactformulier (https://pform.schiedam.nl/Loket/prodcat/process/checkPreconditionsAction.do?name=Contactformulier&processName=Aanvraag%2Bzonder%2BDigiD)

Gemeentesite Schiedam in nieuw jasje

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws