zaterdag, 09 juli 2016 10:17

Genoeg te doen bij verkeerscontrole door politiestudenten in Schiedam

Schiedam -  In Schiedam hielden politieagenten in opleiding op 7 juli bromfietscontroles op het Stationsplein, het Stadserf en op de Buitenhavenweg. In bijna de helft van alle gevallen was er iets mis met het verkeersgedrag van de bromfietser of met diens brom- of snorfiets.

Op het Stationsplein reden tien van de 36 gecontroleerde bromfietsers door rood en waren twee bromfietsen opgevoerd. Op het Stadserf werd bekeurd voor het rijden op het voetpad en rijden zonder rijbewijs. Aan een bromfiets was dermate gesleuteld, dat de bestuurder zijn tweewieler in de oorspronkelijke staat moet laten terugkeren en moet laten herkeuren, de zogenoemde Wachten Op Keuring (WOK)-melding.
Positief resultaat leverde de controle op de Buitenhavenweg op. Op deze locatie rijden veel bezorgbrommers, maar geen van hen werd bekeurd, want alle bestuurders hielden zich keurig aan de regels. Andere bromfietsers werden bekeurd voor rijden op het fietspad, WOK-melding en rijden zonder rijbewijs.

De politie sluit niet uit dat regelmatige controles ervoor zorgen dat maaltijdbezorgbedrijven hun bezorgers extra instrueren om geen verkeersovertredingen (meer) te plegen en dat zijn hun bromfietsen technisch op orde hebben. Om dat zo te houden zal de politie blijven controleren.

Ook in Gorichem controleerden de aspiranten onder leiding van ervaren agenten het verkeer, en wel op de Banneweg. 16 bekeuringen waren het resultaat: vijf auto’s hadden te gladde banden, bij vier auto’s was de remverlichting niet in orde en drie weggebruikers hadden geen rijbewijs bij zich. Ook werden bonnen geschreven voor het niet dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs, negeren van een rood kruis en het hebben van een kapot rijbewijs.

Foto: Politie Gorichem

Genoeg te doen bij verkeerscontrole door politiestudenten in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws