woensdag, 09 november 2016 13:55

Geslaagd Kennispodium 2016

Maassluis - De Workshop 'Stroezelt u ook?' Won de Argos Academy Award 2016 tijdens de zeer geslaagde vijfde editie van het jaarlijkse Kennispodium dat op 3 november jl. plaats vond in Theater Koningshof te Maassluis. Met deze workshop wonnen medewerkers van Meeuwenhof naast de Award ook een geldprijs om dit concept verder te ontwikkelen.

Het woord stroezelen is een samenvoeging van stro en snoezelen. Bij stroezelen krijgen de bewoners de kans om de cavia’s en konijnen, die permanent een plaats hebben in Meeuwenhof, te aaien en op schoot te nemen. Dit raakt bewoners met een verregaande vorm van dementie op een ander niveau, taal en woorden doen er niet toe. De liefdevolle wijze waarop de bewoners met deze kleine huisdieren omgaan is bijzonder om te zien en de positieve effecten zijn duidelijk zichtbaar. Zo brengen de dieren rust en kan bij sommige bewoners de medicatie zelfs naar beneden bijgesteld worden.

Het Kennispodium startte met een interessante lezing van Prof. Dr. Paul Verhaege. Hij ging in op zijn visie op “Identiteit” en “Autoriteit”, waarover hij ook twee boeken schreef. Hij linkte zijn visie aan herkenbare privé- en werksituaties.

In de pauze serveerde Remco van Witzenburg van Soenda zijn winnende Argos Specialiteit: 'Broodje Argos de Luxe' waarmee hij op 27 oktober de jaarlijkse verkiezing won. Dit broodje is binnenkort op alle locaties van Argos Zorggroep te koop.

De dag werd afgesloten met opzwepende muziek van muziekgroep Samba Lanço.

Het Kennispodium is een jaarlijks terugkerend evenement waar medewerkers van Argos zorggroep onderling kennis uitwisselen.

Geslaagd Kennispodium 2016

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws