maandag, 28 augustus 2017 00:04

Gevarieerd programma Open Monumentendag 2017 in Schiedam

Schiedam - In het weekeinde van 9 en 10 september 2017 zijn tientallen monumenten in Schiedam gratis toegankelijk. Centraal dit jaar staat het thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen van buitenaf en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden. Het comité Open Monumentendag Schiedam heeft een gevarieerd programma samengesteld, dat van start gaat in Kethel.

In de historische ambiance van de Dorpskerk, Noordeinde 10, in Kethel opent wethouder Marcel Houtkamp zaterdag 9 september om 11.00 uur de Open Monumentendagen. Aansluitend houdt architect Rikkert Wijk een korte lezing over de geschiedenis van Kethel. Alle belangstellenden zijn van harte welkom bij de opening in de Dorpskerk.

In Kethel zijn tijdens Open Monumentendagen verschillende panden op zaterdag en/of zondag te bezichtigen. Maar ook in de historische binnenstad van Schiedam houden eigenaren van monumenten open huis. Hoogtepunten in het programma zijn een lezing in het voormalig woonhuis van Piet Sanders aan de Burgemeester Knappertlaan 134, de rondleiding in Kethel door Adrie Broeren-Rip, de opening van het patriciërshuis aan de Lange Haven 71 (toekomstig hotel Villa Schiedam), rondleidingen door het patriciërshuis aan Tuinlaan 58 en door stadspark de Plantage.

De Stichting Opera aan de Schie zorgt als vanouds voor de muzikale omlijsting van de Open Monumentendagen. In verschillende monumenten en door de stad heen zijn er optredens van operazangers (zaterdag) en koren (zondag).

Een boekje met meer informatie over het programma en achtergrond van de monumenten is verkrijgbaar bij het I-Punt in de Waag, Lange Kerkstraat 39.

Het programma van Opera aan de Schie is te vinden op de website www.opera-aandeschie.nl .
Gevarieerd programma Open Monumentendag 2017 in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws