donderdag, 20 juli 2017 08:41

'Gevels Parkweg worden eindelijk aangepakt'

Schiedam - Na vijf jaar getouwtrek tussen de projectontwikkelaar en de bewoners, met een weifelende gemeente aan de zijlijn, is er eindelijk een akkoord over het vervangen van de gevels van de woningen aan de Parkweg. Dat meldt het AD vandaag.

Op 9 juni schreef PopUpTv een artikel over het twijfelachtige jubileum van de problemen: al vijf jaar staan er ontsierende bouwhekken op de parkweg. De gemeente gaf al een jaar geleden aan dat 'ze het zat waren': 'We zijn op een punt aangekomen dat er een knoop moet worden doorgehakt', stelde een woordvoerder van de gemeente Schiedam. ,,Lange tijd hoopten we dat de huiseigenaren tot een akkoord zouden komen, maar helaas heeft Bemog niet met alle bewoners overeenstemming kunnen bereiken.'' De gemeente verstrekt binnenkort de opdracht tot herstel van de gevels. De rekening gaat naar de huiseigenaren. Aannemers kunnen bij de gemeente inschrijven op de klus. ,,We hopen uiteraard dat de eigenaren en de bouwer alsnog een akkoord bereiken'', zei de gemeentewoordvoerder toen.

Maar volgens het AD komt er in het najaar een einde aan de problemen: de eigenaren van de woningen hebben met de projectontwikkelaar een akkoord bereikt. Er moet echter nog wel een vergunning worden verleend door de gemeente. Als de werkzaamheden eenmaal beginnen dan duurt het nog zo'n drie maanden voordat deze toegangsweg naar het centrum van Schiedam er weer piekfijn bijstaat.

'Gevels Parkweg worden eindelijk aangepakt'

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws