zaterdag, 05 augustus 2017 19:10

Gevonden babylijkje in Rotterdam was een jongetje

Rotterdam - Sectie bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft vanochtend uitgewezen dat de baby die donderdag werd gevonden in een zak op de AntoinePlatekade in Rotterdam een jongetje was.

Het onderzoek naar de doodsoorzaak en omstandigheden gaat voorlopig verder  De politie doet een dringend beroep aan getuigen om informatie door te geven.

Een voorbijganger trof donderdagochtend, kort voor half tien, in een plantenbak nabij het Nieuwe Luxor Theater aan de Antoine Platekade de stoffelijke resten aan in een zak. Zij waarschuwde direct de politie. Agenten stelden alles veilig en startten een uitgebreid onderzoek. Medewerkers van de Forensische Opsporing onderzochten donderdag op de vindplaats, onder andere met een scanapparaat, de aangetroffen resten. De locatie werd ruim afgezet ten behoeve van het onderzoek. Op dit moment is nog niet duidelijk waardoor het baby’tje is overleden. Ook is het nog niet duidelijk wanneer hij of zij is overleden en hoelang het lichaampje op de locatie heeft gelegen.

Grootschalig onderzoek
De politie heeft meteen een groot rechercheteam geformeerd om onderzoek te doen. Zij gaan de komende uren en dagen aan de slag met het verzamelen van informatie en komen graag in contact met getuigen. De rechercheurs doen een dringend beroep aan alle bewoners van, en alle bezoekers aan, de Kop van Zuid om informatie door te geven. Dat kan via 0800-6070 of Anoniem via 0800-7000.
Gevonden babylijkje in Rotterdam was een jongetje

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws