vrijdag, 15 september 2017 21:14

Gezellig druk bij Muziek op het Water

Schiedam - Vanavond is het evenement Muziek op het Water weer van start gegaan. Het is gezellig druk. Liefhebbers van (klassieke) muziek kunnen vanavond en morgen nog genieten! Op PopUpTv kun je op de livestream https://popuptv.nl/livestreams meekijken (helaas niet luisteren). 

Met het evenement worden ook goede doelen ondersteund. En bezoekers dragen daar, met hun aanwezigheid, hun steentje aan bij. Zo biedt Muziek op het Water jong talent een podium, Schiedamse senioren een gezellige middag met muziek en zo kunnen vele kinderen uit minder bedeelde gezinnen dankzij de opbrengsten van dit weekend toch het oh zo belangrijke zwemdiploma halen.

Tijdens Muziek op het Water betreden diverse artiesten, jong en oud, het drijvende podium in de Korte Haven. Op vrijdagavond verzorgen het harmonieorkest en het koor van muziekvereniging Sint-Radboud een speciale editie van Schiedam Proms en op zaterdagavond treedt het prestigieuze 45 leden tellende Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest op.

Springplank voor talent
Maar ook aanstormend talent krijgt de kans podiumervaring op te doen. En wel tijdens Talent op het Water op zaterdagmiddag. Hier laten jonge muzikanten, speciaal geselecteerd en aangedragen door het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest en Stichting Hellendaal, zien dat zij al heel wat in huis hebben.

Muziek zorgt voor sociale ontmoetingen
Een stichting uit Schiedam die de strijd aangaat met eenzaamheid onder ouderen, heeft op deze zaterdagmiddag plekken gereserveerd op de VIP-boot. Zo’n dertig senioren worden hier getrakteerd op een middag vol klassieke muziek en gezelligheid.

Sjiek Dek voor het goede doel
Wie zeker wil zijn van goed zicht op het waterpodium én van lekkere hapjes en drankjes, kan op vrijdag- en/of zaterdagavond een tafel reserveren op het Sjieke Dek. Een kaartje kost 35 euro per persoon en daarvoor krijg je drankjes en hapjes geserveerd tijdens de concerten (van 20.00 tot ongeveer 23.00 uur). Er is op het Dek plaats voor zo’n vijftig mensen; kaartjes zijn verkrijgbaar bij Café Sjiek. De opbrengsten van het Sjieke Dek en de rest van het evenement, gaan naar een goed doel. Net als vorig jaar worden van dit geld zwemlessen gesponsord voor kinderen uit gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen.

Muziek vanaf de kade of vanaf het water
Muziek op het Water is gratis toegankelijk. De concerten zijn te beleven vanaf de kade, maar uiteraard ook vanaf het water van de Korte Haven. Ter hoogte van nummer 5, waar Café Sjiek vanwege verbouwingen tijdelijk is gevestigd, is plek voor eigen sloepjes, scheepjes en roei- of rubberboten.

vrijdag 15 september en zaterdag 16 september
met optredens van: het orkest en (Proms)koor van muziekvereniging St. Radboud, het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest e.a.

Gezellig druk bij Muziek op het Water

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws