zaterdag, 16 april 2016 16:59

GL Schiedam: Politiek, huisartsen en verloskundigen dringen niet door bij ziekenhuis

Schiedam - GroenLinks vindt dat er in Schiedam een volwaardig ziekenhuis hoort. De plannen van het bestuur van Franciscus Gasthuis en Vlietland staan hier haaks op, aldus Groen Links. Inmiddels hebben ook huisartsen en verloskundigen uit de regio Nieuwe Waterweg Noord een petitie gestart om de kraamzorg voor Schiedam te behouden.

Katinka de Rover, raadslid van Groen Links Schiedam, vertelt: "Het ziekenhuis wil de verloskunde afdeling, klinische kinderafdeling en een deel van de spoedeisende hulp in Schiedam sluiten en in Rotterdam-Noord openen en versterken". Gisteren was het laatste overleg tussen huisartsen, verloskundigen en het bestuur van en helaas zijn deze vastgelopen. Het besluit van het ziekenhuis lijkt vast te staan: Zij blijft bij haar plannen. GroenLinks Schiedam heeft eerder samen met andere politieke partijen de zorgen over dit besluit uitgesproken. Zij zijn fel tegen de plannen van Franciscus Gasthuis en Vlietland.

Katinka: "Het Vlietland is ooit gefuseerd met het Holy Ziekenhuis en biedt in een groot gebied medische zorg. Huisartsen en verloskundigen hebben te kennen gegeven dat het belangrijk is dat de noodzakelijke zorg dicht bij de mensen blijft. Dit geldt vooral voor verloskunde en kraamzorg."

Het ziekenhuis denkt daar echter geheel anders over. Zij zetten in op een locatie voor acute zorg (Rotterdam Noord) en een locatie voor geplande zorg (Schiedam). Nu het duidelijk is dat de zorgaanbieders niet tot overeenstemming zijn gekomen, vreest GroenLinks een nog grotere leegloop. Katinka: "Wie zegt dat als er acute hulp nodig is, je nu naar Fransicus Gasthuis in Rotterdam gaat? Met 7 minuten over de nieuwe A4 zit je immers ook in Delft en daar biedt het Reinier de Graaf alle zorg die je nodig hebt. En als je afkomstig bent uit Voorne-Putten is het Maasstad Ziekenhuis veel makkelijker te bereiken."

Zij vreest dan ook een onomkeerbare beweging naar verdere verschraling van de zorg in het Vlietland Ziekenhuis. De Rover concludeert: "Ik betreur het dat een bestuur zich enkel op geld richt. Zorg gaat om mensen en in deze kwestie willen huisartsen, verloskundigen en de politiek, maar vooral de cliƫnten zelf helemaal geen verhuizing van afdelingen naar Rotterdam. Zij verwachten een volwaardig Vlietland".

De petitie van de huisartsen en verloskundigen uit de regio Nieuwe Waterweg Noord is te vinden op https://vlietland.petities.nl/ 

GL Schiedam: Politiek, huisartsen en verloskundigen dringen niet door bij ziekenhuis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws