woensdag, 01 april 2015 17:01

Goed bezochte opening Poldervaartroute

De nieuwe Poldervaartroute is dinsdagavond 31 maart 2015 tussen de hoosbuien en windvlagen door op een feestelijke en sportieve manier in gebruik genomen met de Poldervaartloop: een hardloopwedstrijd voor Schiedamse sportverenigingen. Voorafgaand aan de wedstrijd stelden wethouders Marcel Houtkamp, Nathalie Gouweleeuw, Patricia van Aaken, Alexander van Steenderen en Mario Stam de verlichting in werking door op de fiets het parcours af te leggen.

Uit handen van wethouder Marcel Houtkamp ontvingen de winnaars een cheque met een mooi bedrag ten behoeve van hun vereniging:
1e: Hidde van Oorschot van DWS (handbalvereniging)
2e: Simon de Geer van Sportinstituut Schiedam
3e: Kim Dulfers van Ventura (handbalvereniging)
4e: Jesse Mostert van TSF (Badmintonvereniging)
Van harte gefeliciteerd met jullie prijs en alle lopers bedankt voor jullie deelname!

Na afloop bedankte wethouder Patricia van Aaken de vrijwilligers van Atletiek Vereniging Fortuna voor het mede organiseren van de hardloopwedstrijd.

De Poldervaartfietsroute

Met de aanleg van de 5 kilometer lange Poldervaartroute is Schiedam een regionale en recreatieve fietsroute rijker. Het pad loopt langs de natuurlijke Poldervaart die Schiedam noord en zuid met elkaar verbindt. Op de route kruisen diverse fietspaden en routes en zijn er leuke recreatiemogelijkheden in de groene omgeving van bijvoorbeeld het Beatrixpark.

Langs de gehele route is dynamische verlichting aangebracht: wanneer je er 's avonds langs fietst of loopt gaat de led-verlichting drie keer zo fel branden.
Kijk voor meer info op de projectpagina Poldervaartroute.

Het project Poldervaartroute is mede tot stand gekomen dankzij:
- Het programma Beter Benutten, uitgevoerd door de verkeersonderneming (een samenwerkingsverband van o.a. het Rijk en de Stadsregio Rotterdam-Rijnmond)
- Betrokken bewoners
- Diverse belangenverenigingen waaronder de Fietsersbond en de Poldervaartvereniging.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws