woensdag, 06 mei 2015 10:35

Goede resultaten door intensieve samenwerking in De Loper

Ondernemers, bewoners, de gemeente Vlaardingen, het MKB (in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen) en het Spoorwegpensioenfonds (eigenaar en beheerder van een aantal woningen) hebben hun krachten gebundeld en dat werpt zijn vruchten af in en rond het winkelcentrum De Loper.

Door de intensieve samenwerking en goede communicatie zijn diverse onderwerpen aangepakt: de parkeergarage is opgeknapt, de luifels zijn geschilderd, de groenperken worden aangepakt, alle paaltjes, fietsenrekken en het straatmeubilair worden vervangen. Hierdoor ontstaat een mooie en uniforme uitstraling waardoor het winkelen voor bezoekers aantrekkelijker wordt.

Eén van de betrokken ondernemers is Hans Wuijts van Jumbo Wuijts. Over de projecten in en rond het winkelcentrum vertelt Hans: "Alle partijen waren er al, maar het werd niet goed afgestemd. Door het KVO-overleg (Keurmerk veilig ondernemen) leer je elkaar beter kennen en zoek je elkaar makkelijker op. Door het delen van kennis en ideeën vind je samen meestal een goede oplossing. Met elkaar sta je sterker. Ik zou het niet anders meer willen." En over de samenwerking met de gemeente vertelt hij: "De gemeente denkt ook echt mee en vraagt ons regelmatig om met voorstellen te komen. Daardoor voel je je mede-eigenaar van het gebied en dat geeft een goed gevoel".

Naast het ondernemerschap is Hans ook actief voor maatschappelijke projecten. Hans Wuijts: "Het ondernemerschap bestaat, in mijn geval, niet alleen uit vakken vullen. Ik vind het belangrijk en leuk om een bijdrage te leveren aan bijvoorbeeld het jaarlijkse fietsexamen, de veilig-op-weg-training en de intocht van Sinterklaas. Ik besteed het geld liever aan kinderen dan aan advertenties"

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws