zaterdag, 16 mei 2015 21:39

Goede uitgangspositie Deltasport

waterwegsport

Deltasport is de nacompetie zeer goed gestart. Uit tegen JSV Nieuwegein werd met 2-2 gelijkgespeeld. De penaltyserie, die bij een gelijke stand in de poule bepalend is, werd wel gewonnen.Deltasport dat liet zien, dat ze voor de overwinning gingen, kwam goed uit de startblokken. Zeker nadat Thiemen Noordam de 0-1 op het scorebord bracht voor de Vlaardingers leek er weining aan de hand. Ondanks enkele goede kansen voor Deltasport werd de rust ingegaan met een 0-1 voorsprong.

Direct na rust werd het toch 1-1. Na een overtreding op de keeper bij Deltasport, hier had de scheidsrechter moeten affluiten, kon de stand op 1-1 worden gebracht. Toen vijf minuten later er ook nog een rode kaart viel voor de Vlaardingers leek het toch een lastige middag te worden. Rechtsback Elger Batta reageerde op een overtreding welke op hem werd begaan en kon dus vertrekken.

Deltasport rechtte op dat moment de rug en ging als een goed team funtioneren. Ze bleven met twee aanvallers spelen, welke dus loerden op hun kansen. Die kwam in de 65ste minuut toen Edinho Pattinama de Vlaardingers op 1-2 bracht.

Vanaf dat moment was het achterin tegenhouden bij Deltasport. Het leek erop dat Deltasport met 1-2 overwinning naar huis kon gaan, omdat enkele hachelijke momenten voor het doel geen doelpunten voor Nieuwegein opleverde. Helaas kwam die gelijkmaker alsnog in de 87ste minuut. Ondanks een blessuretijd van ruim 7 minuten wist Deltasport hun doel verder schoon te houden.

Wij spraken Jaco de Ligt en vroegen hem naar zijn bevindingen van de wedstrijd. "Dit was het Deltasport van voor de winterstop, we speelden weer met discipline en spelvreugde". Hij was terecht trots op zijn team, "we zijn vandaag gewoon de morele winnaar", sloot hij af.

Omdat Deltasport de penaltyserie won, zullen zij pas op 30 mei thuis aantreden tegen DFS uit Opheusden. De winnnaar van deze halve competitie zal volgend seizoen dus uitkomen in de Hoofdklasse. U bent dan van harte welkom.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws