maandag, 27 oktober 2014 09:47

Gratis boek afhalen en vogels in een app

Op 1 november 2014 start de 9e editie van de landelijke campagne Nederland Leest. Tijdens de maand november wordt iedereen uitgenodigd om met elkaar in discussie te gaan over één boek. Dit jaar is dat de klassieker 'Een vlucht regenwulpen' van Maarten 't Hart.

Bibliotheekleden vanaf 18 jaar kunnen in de maand november op vertoon van hun bibliotheekpas een gratis exemplaar in één van de vestigingen van de Bibliotheek Schiedam (met uitzondering van de Thermen Bibliotheek Schiedam) ophalen (op = op). Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld.

Speciaal voor deze themamaand is de unieke Nederland Leest-App ontwikkeld waarmee Maartens Vogel Machine uit het boek tot leven komt. Lezers kunnen geluiden afspelen van vogels uit het boek, zoals de Hop en de Kauw en natuurlijk de Regenwulp zelf.

Op zaterdag 29 november vindt het slotfeest plaats in de Bibliotheek van Dordrecht. Maarten 't Hart geeft hier een optreden dat ook live te volgen is via deze app, die vanaf 1 november 2014 te downloaden is.

De jaarlijkse campagne Nederland Leest is een initiatief van de CPNB in nauwe samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws