dinsdag, 21 maart 2017 19:29

Gratis compost bij Irado

Schiedam - Het scheiden van groenten-, fruit- en tuinafval en etensresten door Schiedammers is waardevol. Want van het gescheiden gft uit de container wordt compost gemaakt. En van het grof tuinafval, zoals takken, dat wordt ingezameld met de speciale "takkenroute" wordt groene energie gemaakt. Irado en de gemeente Schiedam doen graag iets terug voor het goed scheiden van gft, etensresten en grof tuinafval. Daarom kunnen inwoners van Schiedam als dank gratis een zak compost afhalen bij de milieustraat.

Zaterdag 25 maart kunnen Schiedammers tussen 8.00 en 16.00 uur een zak van 30 liter bij de milieustraat aan de Fokkerstraat 550 halen. Vanwege de verwachte aanloop delen de medewerkers de zakken compost voor de poort uit. Geeft u wel eerst uw huisnummer en postcode door. Per huishouden wordt één zak compost meegegeven.

De Takkenroute
Tijdens het snoeiseizoen in het voor- en najaar organiseert Irado een speciale takkenroute. Dit voorjaar rijdt Irado de takkenroute op maandag 3, 10 en 24 april. Inwoners dienen van tevoren een afspraak maken met de klantenservice van Irado. Op de afgesproken dag haalt Irado de gebundelde takken op en brengt het naar de biomassacentrale waar het omgezet wordt in groene energie.
Gratis compost bij Irado

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws