maandag, 14 maart 2016 22:02

Gratis compost voor inwoners Schiedam

Zaterdag 19 maart 2016 kunnen inwoners van Schiedam weer gratis een zak compost ophalen bij de milieustraat van Irado aan de Fokkerstraat 550. Deze actie maakt onderdeel uit van de landelijke Compostdag. Hiermee willen Irado en gemeente Schiedam de inwoners bedanken voor het scheiden van afval.

Inwoners van Schiedam kunnen zaterdag 19 maart bij de milieustraat aan de Fokkerstraat 550 gratis één zak compost ophalen, zolang de voorraad strekt. De milieustraat is op zaterdag 19 maart van 8.00 tot 16.00 uur open. Als u toch de milieustraat bezoekt kunt u uiteraard gelijk uw grofvuil meenemen.

Samenwerken aan een beter milieu

Steeds meer Schiedammers scheiden groente-, fruit- en tuinafval. Irado brengt dit afval naar de verwerker voor het maken van compost. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Demodag: van gft naar compost

Op zaterdag 2 april organiseert Irado voor de eerste keer een demo- en voorlichtingsdag aan de Fokkerstaat 550. Van 13.00 tot 16.00 uur geven we o.a.:
· demonstraties composthoop maken en van koffiedik paddelstoelen kweken;
· handige tips en trucs om de container schoon te houden en afval te scheiden;
· informatie over de inzameling van Taxus voor Stichting Vergroot de Hoop en snoeitips Taxus

Ook kunnen Schiedammers bij ons een afspraak maken voor de speciale “takkenroute” in april.

Gratis compost voor inwoners Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws