woensdag, 08 maart 2017 16:21

Gratis cursus voor politiek geïnteresseerde Maassluizers

Maassluis - In Maassluis start op donderdag 30 maart de cursus Politiek Actief. De cursus geeft inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Hiermee hoopt de gemeente Maassluis inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. Aanmelden is gratis en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma
Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

De cursus start op donderdag 30 maart en bestaat in totaal uit vijf bijeenkomsten, met elk een ander thema. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en lopen de deelnemers een (korte) stage bij een politieke partij of bij de gemeente.

– donderdag, 30 maart: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
– donderdag, 6 april: De gemeente
– donderdag 13 april De gemeenteraad
– donderdag 11 mei: Lobbyen bij de gemeente
– woensdag, 17 mei: Debatteren

De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

Gratis cursus voor politiek geïnteresseerde Maassluizers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws