donderdag, 20 oktober 2016 15:55

Gratis lunchconcert in Theater aan de Schie

Schiedam - Een keer in de maand organiseert Theater aan de Schie lunchconcerten waarbij het publiek in de theaterfoyer kunt luisteren naar live muziek. Woensdag 26 oktober zal José van Waveren, zichzelf begeleidend op de piano, gasten op intieme wijze meenemen naar een wereld vol melancholie en humor.

Het bedrijfsleven, winkelend publiek; iedereen is van 12.15 tot 13.00 uur van harte welkom. Toegang tot het lunchconcert is gratis. Tijdens dit concert kan men een zelf meegebrachte lunch nuttigen. Aan de bar zijn drankjes verkrijgbaar.

Vanaf haar jeugd zingt José van Waveren Franse chansons, maar de “coup de foudre” kwam toen ze het werk van Barbara en Brel ontdekte. Na vele professionele omzwervingen en een studie Frans, besloot zij van haar passie haar beroep te maken. Naast het zingen van chansons van Brel en Barbara ging ze haar eigen chansons schrijven en componeren. Dit resulteerde in 2009 in de cd Fragile met enkel eigen werk en in 2015 bracht ze haar 2e cd uit Mélancolie, met bekend en minder bekend werk van onder andere Aznavour, Brel, Barbara, Julien Clerc en nieuwe eigen composities. Rond deze cd heeft ze haar nieuwste programma samengesteld.

Zichzelf begeleidend op de piano neemt ze het publiek op intieme wijze mee naar een wereld vol melancholie en humor. De teksten zijn poëtisch en persoonlijk, van ontroerend tot uitbundig. Hilarisch is het zelfgeschreven lied Facebookez-moi waarin ze het Facebookgebruik op de hak neemt: ”Facebook me ajb, want mijn virtuele leven is zoveel spannender dan mijn echte leven!”

 

Gratis lunchconcert in Theater aan de Schie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws