woensdag, 03 mei 2017 15:49

Gratis proefles Kunstklassen kinderen en volwassenen

Schiedam - De Kunstklassen zijn terug in het Stedelijk Museum Schiedam. We organiseren het hele jaar door gratis proeflessen. Is een Kunstklas iets voor u of uw (klein)kinderen? Kom erachter op zaterdag 13 mei 2017. De proefles voor kinderen begint om 11.00 uur. Om 13.30 uur kunnen volwassenen aan de gang. De reeks van acht lessen begint op 20 mei.

Zie ook het interview in Onder Ogen: https://popuptv.nl/video/onder-ogen-het-stedelijk-museum-schiedam

Pierre Janssen
De Kunstklassen zijn een idee van Pierre Janssen, oud-conservator van het museum die landelijke bekendheid kreeg door zijn televisieoptredens. Veel Schiedammers hebben bij de Kunstklassen hun eerste creatieve stappen gezet. Bekende Schiedamse kunstenaars onder wie Sjef Henderickx, Diet Wiegman en Marjo van Soest gaven er les.

Koningin Juliana
De kunstklassen worden gegeven in het atelier in het souterrain van het museum. Op de tentoonstelling Pierre Janssen - In de greep van de kunst kan iedereen ook aan de gang. Die tentoonstelling loopt nog tot en met 3 september. De Kunstklassen van Pierre Janssen waren destijds zo vernieuwend dat hij erover mocht vertellen in de Ridderzaal in Den Haag in het bijzijn van koningin Juliana. Daar liet hij ook tekeningen zien uit de Schiedamse Kunstklassen.

Zaterdag 13 mei
Gratis proefles Kunstklassen kinderen | 11.00 – 12.00 uur | aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv gratis proefles en datum

Gratis proefles Kunstklassen volwassenen | 13.30 – 14.30 uur | aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv gratis proefles en datum.

Gratis proefles Kunstklassen kinderen en volwassenen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws