maandag, 31 oktober 2016 08:48

Gratis SuikerZoet Filmfestival met voor elk wat wils

Schiedam - Voor de twaalfde keer vindt van 17 t/m 20 november het SuikerZoet FilmFestival plaats in Schiedam. Op elf mooie en unieke locaties in het historische centrum zijn gratis nieuwe en oude films te zien met een link naar suikerzoet, maar er is natuurlijk veel meer.

Het aanbod is groot en zeer gevarieerd van romantisch, feel good tot drama, korte en lange films. Om een paar te noemen: ‘Florence Foster Jenkins’, ‘Tanna’, ‘Les Cowboys’ en ‘Mistress America’. Tijdens ruim 130 voorstellingen worden 134 films uit alle hoeken van de wereld vertoond. Op zaterdagavond wordt het festival afgesloten met een afterparty in de Havenkerk.

Kinderroute

In samenwerking met De Kleine Ambassadeur is er een speciale kinderroute die op vrijdag feestelijke wordt geopend in de Havenkerk met de film De Grote Vriendelijke Reus, gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Ook zijn er workshops hoe je een film kunt maken.

LHBT

Een ‘roze’ agenda is er voor de LHBT-gemeenschap, maar het zijn films die iedereen zou moeten zien. Omdat die over levensvragen, identiteit, kortom over ons allemaal gaan.

Stoelenchecker

De stoelenchecker is vorig jaar een groot succes gebleken. Via je mobiel kun je zien of er nog stoelen vrij zijn zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Acteurs en regisseurs

Wenneker Cinema is tijdens het festival de centrale ontmoetingsplek met speciale filmvoorstellingen, live muziek en talkshows. Bij verschillende films zijn ook acteurs en regisseurs aanwezig voor vraaggesprekken. Cafés en restaurants zijn er in de directe omgeving.

Het festival kent een aantal hoogtepunten:

Opening in de Havenkerk met de film ‘Florence Foster Jenkins’ met Meryl Streep in de hoofdrol.Uitreiking zilveren traan voor beste korte film.Op verschillende plekken live muziek van singer-songwriters.Talkshows met acteurs en filmregisseurs in Wenneker Cinema.Afterparty in de Havenkerk.

Meer informatie

Meer informatie over het festival en de films is te vinden op de website: www.suikerzoetfilmfestival.nl

 

Gratis SuikerZoet Filmfestival met voor elk wat wils

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws