woensdag, 04 januari 2017 14:41

Gratis WIFI in centrum Vlaardingen

Vlaardingen - Vanaf vandaag is er openbaar WiFi in de binnenstad. Bezoekers kunnen hier gratis gebruik van maken. Het idee voor WiFi komt voort uit het Actieplan Economie en de campagne ‘De Burger Meester’. Vanaf vandaag is er WiFi op het Liesveld, Veerplein, Fransenstraat, Kuiperstraat en de Westhavenplaats, in januari 2017 worden ook de verbindingen naar de Hoogstraat, de Korte Hoogstraat en de Blokmakersplaats gelegd.

In het Actieplan Economie heeft de aanpak van de binnenstad topprioriteit gekregen. Met de recente installatie van de binnenstadsmanager wordt er door stakeholders en betrokken partijen hard gewerkt, om de binnenstad weer gezond en aantrekkelijk te krijgen. Naast aanpak van bijvoorbeeld leegstand, buitenruimte en bereikbaarheid, zullen ook zogenaamde 'attractoren' er voor moeten zorgen, dat bezoekers de binnenstad graag, vaker en langer gaan bezoeken. Het aanbieden van WiFi in de binnenstad is één van de attractoren, die dat effect teweeg kan brengen.

Veiligheid
Bij de aankondiging van openbaar WiFi werden zorgen geuit over overlast. Het is mogelijk om het internetsignaal op bepaalde tijden aan en uit te schakelen, wanneer sprake zou zijn van overlast van bijvoorbeeld hangjongeren. Het is de bedoeling om hiermee te experimenteren om mogelijke overlast tot een minimum te beperken. Ook zijn vragen gesteld over de veiligheid van data wanneer je gebruik maakt van WiFi. Gebruikers worden bij gebruik gewaarschuwd om de WiFi niet te gebruiken voor bijvoorbeeld online bankieren. Kijk voor veilig internetgebruik op www.veiliginternetten.nl.

Via bestaande camerapalen
Voor de WiFi worden deels de bestaande camerapalen gebruikt, waarmee ook het cameratoezicht in het centrum wordt geregeld. Deze camera’s zijn door een glasvezelnet met elkaar verbonden en hebben een ruime (over)capaciteit, om naast de data van de camera’s ook bandbreedte voor internet te verzorgen. Op de camerapalen is een WiFi station gemonteerd, om het internet draadloos te verspreiden.
Gratis WIFI in centrum Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws