woensdag, 18 februari 2015 10:40

Gratis workshop macrofotografie

Breng de Toneelspelersbuurt op bijzondere wijze in beeld; doe mee aan de gratis workshop macrofotografie. Voor kinderen 11 maart, voor volwassenen 14 maart, extra adviesmiddag 11 april.  De beste foto's worden door een jury uitgekozen om als blijvend kunstwerk geplaatst te worden op het trafohuisje op de kruising van het Faassenplein en het Laseurpad.

Macrofotografieworkshop

Geef je op en leer alles over macrofotografie van fotograaf Sjef van Duin. Hoe fotografeer je alledaagse voorwerpen in close-up en zoom je letterlijk in op zaken in de wijk? Sjef leert je de fijne kneepjes van het vak, met aandacht voor inhoud en technieken die na de workshopdag toegepast kunnen worden in de gehele omgeving (Schiedam Noord en Midden Delfland).

datum: zaterdag 14 maart 2015

Tijd: 13.00 -15.30 uur (inloop vanaf 12.45 uur)

Locatie: wijkcentrum de Brug, Heijermansplein 35, Schiedam

Aanmelden: via de cultuurscouts

Voor wie: Beginnende en gevorderde fotografen van de Toneelspelersbuurt en de overige buurten in de Woudhoek

Let op: Neem uw eigen camera mee. Let op dat de geheugenkaart leeg is, de batterijen opgeladen zijn en dat de camera geen mankementen vertoont. Als u geen camera heeft, kunt u er een lenen. Geef dit aan bij uw aanmelding.

Kinderfotografieworkshop

Fotografe Miranda van Oorschot leert kinderen om, met een goede compositie en de juiste belichting, macrofoto's te maken.

Een zijde van het trafohuisje zal voorzien worden van de macrofoto's die gemaakt zijn tijdens de kinderfotografieworkshop.

Datum: woensdag 11 maart 2015

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Locatie: studio Miranda van Oorschot, Vlaardingseweg 4a, Schiedam

Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie: Kinderen tussen de 8 en 14 jaar, woonachtig in de Toneelspelersbuurt en de overige buurten in de Woudhoek

Let op: Kinderen moeten zelf een camera meenemen. Zorg dat de geheugenkaart leeg is, de batterijen opgeladen zijn en dat de camera aan een draagband zit en geen mankementen vertoont.

Extra adviesmiddag macrofotografie

Op deze extra bijeenkomst kunnen cursisten en overige bewoners advies krijgen van Sjef van Duin over hun macrofoto's. Met dit advies bepalen zij welke foto ze inzenden voor plaatsing op het trafohuisje.

Datum: zaterdagmiddag 11 april 2015

Tijd: binnenlopen voor advies tussen 13.00 en 15.00 uur

Locatie: wijkcentrum de Brug, Heijermansplein 35, Schiedam

Aanmelden: via de cultuurscouts

Extra informatie

Selectie

Van alle ingezonden macrofoto's zal een expositie worden samengesteld in wijkcentrum de Brug. De twee beste foto's worden geplaatst op twee zijden van het trafohuisje. Een jury zal zich na 11 april buigen over de inzendingen. U mag maximaal één foto per persoon insturen.

Aanleverspecificaties

De foto's moeten, om geplaatst te worden op een van de zijden van het trafohuisje, aan een aantal eisen voldoen: de foto's zijn afkomstig van deelnemers aan de macrofotografiecursus of van aanwezigen op de adviesmiddag. De foto's moeten 300 dpi jpeg/ tif bestanden zijn en digitaal worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tweede trafohuisje

Het trafohuisje op de kruising van het Faassenplein en Arnoldipad wordt onder leiding van wijkbewoonster Thea Dries voorzien van een kunstwerk. Wilt u hierover meedenken of meewerken tijdens de uitvoering? Neem contact op met de cultuurscouts van Mooi Werk.

Meer informatie en aanmelden? Stuur een mail met uw naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 010-273 47 80.

Een initiatief van buurtbewoners Cor Valk en Thea Dries. Georganiseerd in samenwerking met de cultuurscouts van Mooi Werk.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws