zondag, 01 oktober 2017 22:24

Griezelen in het Schiedams Boekhuis tijdens de Kinderboekenweek

Schiedam - Van 4 t/m 15 oktober is het Kinderboekenweek! Het thema dit jaar is griezelen, met als motto: gruwelijk eng! Ook het Schiedams Boekhuis op de Hoogstraat haakt hier op in: staat vol met spannende boeken waarin enge griezels en griezelige engerds een rol spelen. Dus kom maar langs… als je durft!

Het Kinderboekenweekgeschenk voor 2017 is Kattensoep, geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap.
Ieder jaar ontvang je tijdens de Kinderboekenweek gratis het Kinderboekenweekgeschenk bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek
Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 is Knikkeruil, geschreven door Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden.
Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop in het Boekhuis voor € 6,95.

Joris Lutz en illustrator Sebastiaan de Ruiter signeren het kinderboek Fred in de Haven in het Schiedams Boekhuis

Joris Lutz en illustrator Sebastiaan de Ruiter signeren hun kinderboek Fred in de haven op zaterdag 7 oktober van 14:30 uur tot 15:00 uur in het Schiedams Boekhuis. Ook Fred geeft een ‘stempelpoot’ en er zijn gratis kleurplaten voor de kinderen. Wees op tijd want Joris vertrekt om 15:00 uur naar JazzDistillery!

Op de Cd, die bij het boek zit, leest Joris Lutz het spannende verhaal voor en zingt de 9 liedjes. Sebastiaan de Ruiter, de nieuwe illustrator van Fred in de Haven, maakte van iedere tekening een kunstwerk. Een prachtig boek voor kinderen vanaf 5 jaar incl. Cd met het verhaal en alle liedjes.
De prijs van het boek incl. Cd is € 14,95. Het boek kan bij het Schiedams Boekhuis worden gekocht.

Martin Soeters geeft een voorleessessie met zijn poppen over de poppentheatervoorstelling: Ik kom je opeten!

Martin Soeters geeft een uitgebreide theatrale voorleessessie met zijn poppen over de poppentheatervoorstelling Ik kom je opeten! in het Schiedams Boekhuis op vrijdag 13 oktober van 14:00 uur tot 15:00 uur.

Over de voorstelling:
In een tijd waarin waarheid en leugen makkelijk te verwisselen zijn en informatie de hele dag over ons uitgestort wordt, is het zaak om alles goed te filteren om te bepalen wat we kunnen geloven.
En hoe verslaan we het monster? Het publiek wordt gevraagd mee te denken over manieren om van het monster af te komen! Wiens oplossing gaan we proberen?
Onder een wervelende regie van Bram de Goeij (o.a. Fantastische Meneer Vos en Aaipet) worstelen Martin en het monster zich door deze materie heen.
Een griezelig grappige voorstelling waarin niets is wat het lijkt. Gespeeld in een fantastisch decor met ingenieuze vondsten waarin het hele heelal lijkt te passen en het mogelijk is om met het monster mee te vliegen, ontworpen door Siem van Leeuwen (Zilveren Krekel voor Knuffelbos).
Spel: Martin Soeters. Poppen: Arthur Geesing/Martin Soeters

Het boek Ik kom je opeten! is verkrijgbaar bij het Schiedams Boekhuis
Griezelen in het Schiedams Boekhuis tijdens de Kinderboekenweek

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws