dinsdag, 26 september 2017 08:42

Griezels en heksen in Kinderboekenweek 2017

Schiedam - Dit jaar staat de Kinderboekenweek van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober in het teken van griezels, heksen en spanning! In de afgelopen week hebben een aantal spinnen al hun web in de bomen gemaakt in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam. Kom je kijken naar onze spannende (poppen)theatervoorstellingen? Doe mee met onze heksensoep wedstrijd en raad het aantal ogen in de glazen snoeppot bij het lunchcafé Césant in de Korenbeurs. Met beide wedstrijden kun je een prijs winnen.

Voorafgaand aan de Kinderboekenweek speelt poppenspeler Martin Soeters op zondag 1 oktober om 11.00 uur ‘Ik kom je opeten’, gebaseerd op het prentenboek van Tony Ross. Hierin gaat een eng monster uit het heelal op zoek naar Bennie om hem …..op te eten. Toegang kost €2,50. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Woensdag 4 oktober speelt Kaboe…mmm de spannende jeugdvoorstelling over de heksenzussen Zus en Zooowie, die niet kunnen ophouden met heksen. Na de voorstelling kun je in de workshop de juiste toverstok maken om ze een handje te helpen. Toegang gratis. Voorstellingen om 14.00 uur en 15.30 uur. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Woensdag 11 oktober om 14.00 uur spelen de clowns Carmen Nichting en Erik Grootendorst de avontuurlijke familievoorstelling ‘Opa Jan, griezelt ervan’, gebaseerd op de boeken van Marius van Dokkum. Opa Jan gruwelt en griezelt van opruimen en schoonmaken. Hij woont in een rommelig huisje met een heleboel dieren en wat er dan gebeurt…..   Toegang gratis. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Via de agendapunten op www.debibliotheekschiedam.nl kun je je aanmelden voor de voorstellingen, als je zeker wilt zijn van een plaats. Want vol=vol.

Bekijk de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl ook voor nog meer kinderactiviteiten in de herfstvakantie.  
Griezels en heksen in Kinderboekenweek 2017

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws